PRM / Flyttebarometer: Her er danskernes 3 vigtigste ønsker til deres bolig

  Pressemeddelelse fra home a/s

  Corona-pandemien og Ruslands invasion af Ukraine med efterfølgende rentestigninger og prisstigninger, ikke mindst på energi, er ikke gået sporløst hen over os. Heller ikke når det kommer til, hvilke kvaliteter ved en bolig, vi ønsker os mest.

  Det viser ejendomsmæglerkæden Homes årlige Flyttebarometer, som udarbejdes i samarbejde med analyseinstituttet YouGov.

  Besvarelserne, hvor man må afgive op til tre svar, viser først og fremmest, at de tre vigtigste ønsker til boligen er:

  1. at den har egen have
  2. at den er billig at bo i
  3. at den er billig at opvarme

  “Både at boligen er billig at bo i, og at den er billig at opvarme, er nok begge udledt af den de stigende udgifter – både til at få hverdagen til at hænge sammen, men også til at købe en bolig, og det er en meget direkte udløber af den økonomiske udvikling efter invasionen i Ukraine,” vurderer boligmarkedsanalytiker i Home Henrik Hauthorn Jensen.

  Billig opvarmning har taget hop op
  “En bolig, der er billig i drift i varme og strøm, er rykket op på listen i år – og betydningen har taget et signifikant hop op fra 26 % i 2021, over 30 % i starten af 2022 til 35 % i år.”

  Det stigende ønske om egen have har sandsynligvis relation til de overståede corona-restriktioner.

  “Vi oplevede under pandemien, at folk følte sig fanget i deres hjem, fordi mange ting var lukket ned i lange perioder, og vi skulle holde afstand til hinanden. Den oplevelse kan have fået flere til at sætte ‘egen have’ i toppen på deres ønskeliste til en bolig,” fortæller Homes analytiker på baggrund af en tidligere undersøgelse fra Home og YouGov.

  Haven helt i top
  “Her giver en have både frihed og mere plads, luft og adspredelse i fritiden. Faktisk ligger interessen for egen have fortsat helt i top,” siger Henrik Hauthorn Jensen.

  Godt naboskab og tryghed i det område, boligen er placeret i, ligger også højt på ønskelisten for danskernes bolig, som nr. 4, viser undersøgelsen fra Home og YouGov. Den har byttet plads med billig opvarmning i forhold til sidste års undersøgelse.

  Over 2.000 voksne danskere har svaret i dette års Home Flyttebarometer, som er afsluttet i uge 8.

  Besvarelser er vedhæftet herunder (PDF)

  Kontakt:

  Talsperson – presseservice & analyse Henrik Hauthorn Jensen tlf.: 2043 3514 email: hehj@home.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/flyttebarometer-her-er-danskernes-3-vigtigste-onsker-til-deres-bolig?releaseId=13672284

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **