PRM / – Det var først i mødet med andre senfølgerramte, jeg følte mig normal!

  Pressemeddelelse fra Kvisten

  Eva Jensen er 60 år gammel og bor i Aalborg med sin mand. Hun er ansat i fleksjob og mor til en søn på 33 år, og så er hun det, man kalder senfølgerramt. Fra hun var ganske ung, blev hun nemlig seksuelt misbrugt af sin far.

  – I lange perioder har jeg ikke kunnet mærke mig selv. Mit selvværd var lavt, og jeg var altid fokuseret på alle andre end mig selv. Jeg har altid været en pleaser og haft utroligt svært ved at sætte grænser – hvilket særligt kom til udtryk overfor min søn. At starte i terapi vendte op og ned på mit liv. Første gang jeg blev spurgt om, hvordan det føltes i maven, tænkte jeg ‘Gud, hvor sidder den henne?’ Jeg kunne slet ikke forholde mig til min krop!, fortæller hun.

  Nu er Eva Jensen sammen med psykoterapeut Jette Fjeldgaard tovholder for træf for kvinder i Nørresundby, der er et tiltag fra den sociale organisation Kvisten. Til træf kan man dukke op, helt uforpligtende og anonymt, hvis man kan tænke sig at møde ligesindede.

  Der er træf for kvinder hver onsdag i ulige uger fra kl. 16:30 til 18:30 i Galstersgade 3, Nørresundby, 9400 Aalborg.

  – Vi mødes og taler frit – ikke om overgrebene, men om hvad de gør ved os. Det var en fantastisk følelse første gang at være til træf og mærke, at jeg var normal. Jeg føler mig forstået og spejlet i de oplevelser, de andre har. I alle de udfordringer, overgrebene forvolder i vores hverdag, selv så mange år efter, siger Eva Jensen.

  Træf er en tilbagevendende begivenhed for voksne kvinder, der har været udsat for et eller flere seksuelle overgreb inden deres 18. leveår.

  Tovholdere og kontaktpersoner på træf i Nørresundby

  Eva Jensen (erfaringsperson) tlf. 50 56 86 56

  Gitte Syvsten (psykoterapeut) tlf. tlf. 28 90 89 61

  Jette Fjeldgaard Poulsen (psykoterapeut) tlf. 40 89 31 70

  Kontakt:

  Kommunikationskonsulent i Kvisten Cecilie Davidsen Høj email: cdh@kvistene.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/–det-var-forst-i-modet-med-andre-senfolgerramte-jeg-folte-mig-normal?releaseId=13671445

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **