Pressemeddelelse fra Deel Danmark
København, den 16. februar 2023 – I en tid, hvor den globale økonomi oplever store udsving og udfordringer, er remote work-ansættelser, på tværs af landegrænser, en trend i stærk fremgang. Mange lande har haft gavn af udviklingen, og i et land som Filippinerne har det medført en stigning på 36% i gennemsnitlig løn på tværs af jobtyper, for dem, der er blevet ansat gennem platformen. Men også i Danmark ser vi en øget interesse for ansættelse af udenlandsk arbejdskraft, hvor vi indtager pladsen som det næstmest progressive land i forhold til international ansættelse, lige efter Sverige. Det viser Deels nye rapport ‘
‘.“Undersøgelsen tegner et tydeligt billede af, at rekruttering på tværs af landegrænser er blevet en foretrukken løsning for mange virksomheder. Samtidig bekræfter den, at der er stor efterspørgsel på dansk arbejdskraft i hele verden, hvilket giver danske talenter muligheden for at få drømmejob i udlandet, selvom de arbejder fra Danmark.” siger Daniel Eisenberg, der er nordisk chef hos Deel.
er en international rekrutterings- og HR-platform, der startede op i 2018, som gennem sin platform har gjort det lettere for virksomheder og talenter at finde hinanden globalt. I 2022 åbnede Deel Danmark, og har allerede oplevet stor succes herhjemme. Globalt er Deel nu til stede i +160 lande og er værdiansat til 12 mia. dollars.
Jysk arbejdskraft hitter i engelsksprogede markeder
Deel’s rapport viser, at den yngre talentpulje herhjemme oplever stor opmærksomhed i udlandet – især i USA og Storbritannien. Antallet af ansættelser af danskere til remote arbejde ud af Danmark til USA og England er steget med henholdsvis 165 % og 89 % i forhold til starten af 2022. Data viser ligeledes, at det særligt er personer mellem 25 og 34 år, der bliver ansat. Dernæst oplyser rapporten, at det i høj grad er jobtyper som sælgere, statistikere og designere, der rekrutteres. Ydermere viser undersøgelsen, at flere personer bosiddende i Jylland rekrutteres til virksomheder i andre lande, end fra resten af Danmark.
Danske virksomheder vender blikket mod talenter fra både etablerede og vækstmarkeder
Rapporten giver ligeledes indsigt i de danske virksomheders ansættelser af international remote arbejdskraft. Her vises det, at det danske arbejdsmarked i 2022 særligt har hvervet nye medarbejdere fra Italien, Brasilien og Tyskland. Her er både forretningsudviklere, softwareudviklere og E-commerce assistenter i høj kurs, og ligeledes tenderer aldersgruppen også til at ligge mellem 25 og 44 år.
“Virksomheder og organisationer ser ud til at finde det værdifuldt at have mulighed for at hyre fra en bredere talentpulje, end den der blot eksisterer inde for virksomhedens egne landegrænser. Samtidig viser undersøgelsen, at flere arbejdstagere søger job hos internationale virksomheder, hvilket er blevet lettere, takket være bedre muligheder for remote arbejde,” siger Samuel Dahan, der er juraprofessor på Cornell University og forskningsleder for Deel Lab, som er Deels forskningsenhed, der forsker i global beskæftigelsespolitik.
Hele rapporten kan læses
.Kontakt:
Christian Storm, Grey Public på vegne af Deel Danmark
christian.storm@grey.com
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-rapport-danske-talenter-er-eftertragtede-globalt?releaseId=13669516
** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **