PRM / Rekordstort solcelleanlæg på taget af Bella Center

  Pressemeddelelse fra Bellagroup A/S

  Sjællands største tagintegrerede solcelleanlæg ser nu dagens lys på toppen af Bella Center i København. Når samtlige solceller er tilsluttet, har solcelleanlægget en kapacitet på 2,79 MW. Det betyder, at solcellerne kan producere grøn energi svarende til det årlige strømforbrug hos 537 husstande med to voksne og to børn.

  Solcellerne er en del af bæredygtighedsstrategien hos Bellagroup, der ejer Bella Center, og som længe har arbejdet med tiltag, der kan nedbringe energiforbruget i gruppens hoteller og venues. Tidligere i år fik den nye Bella Arena certificering for at være bæredygtigt byggeri i international guldklasse. Nu tager man næste skridt og begynder at producere energien selv.

  “Det er helt oplagt at udnytte de mange flade tage i storbyerne til at skabe grøn energi, og der er ikke mange, der har så stort et tagareal som os. Vi arbejder målrettet med bæredygtighed og ansvarlighed på tværs af alle vores hoteller og venues som del af vores “responsible hospitality”-strategi. Derfor er vi meget begejstrede for, at vi nu kan udnytte tagets potentiale til at genere vedvarende energi til Bella Center og AC Hotel Bella Sky,” siger Christian Folden Lund, adm. direktør i Bellagroup.

  Går forrest i udviklingen af responsible hospitality

  Bella Center er i forvejen et af Europas mest ambitiøse kongrescentre, når det kommer til at integrere klima- og miljøhensyn og social bæredygtighed i produktionen. Med solcellerne tager Bella Center endnu et ryk i den grønne retning med egenproduktion af grøn elektricitet svarende til godt en tredjedel af centrets strømforbrug i 2021.

  “Klimaaftrykket er et vigtigt parameter, når vores kunder skal vælge, hvor deres store internationale konferencer skal foregå. København er allerede kendt som et grønt valg, og den position vil vi gerne udbygge. Som Nordeuropas største konferencevenue, vil vi gerne gå forrest i udviklingen af fremtidens responsible hospitality. Vi tager et kæmpe skridt med det nye solcelleanlæg, men vi ser hele tiden på, hvordan vi kan blive ved med at forbedre os,” siger Christian Folden Lund.

  Bellagroup skifter desuden 5.500 lyskilder på AC Hotel Bella Sky ud med LED-belysning i 2023. Sammen med etableringen af den nye solcelleanlæg reducerer det Bellagroups Co2-udledning med mere end 400 ton årligt.

  Mest ambitiøse solcelleprojekt på Sjælland

  Det er virksomheden NRGreen, som etablerer den nye solcelleanlæg på taget af Bella Center. Den kommer til at dække et areal på 16.000 m2, hvilket er at sammenligne med to store fodboldbaner.

  Og det er ikke set lignende på Sjælland.

  “Det er det største og mest ambitiøse projekt, som vi har været med til at skabe. Og det klart største af sin slags på Sjælland. Med solcelleanlægget får Bella Center grøn energi på en flade, som i forvejen ikke bliver brugt til noget. Og som ikke generer øjet eller fylder i landskabet,” siger Simon Borbiconi, partner hos NRGreen.

  Fakta

  • Størrelse: 16.000 m2 eller hvad der svarer til to fodboldbaner.
  • Kapacitet: 2,79 MW eller cirka 537 husstandes årlige forbrug.
  • Årlig CO2-reduktion: 379 tons

  Kontakt:

  Kommunikationsdirektør Kaspar Mørk Arianto email: kaar@bellagroup.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/rekordstort-solcelleanlaeg-pa-taget-af-bella-center?releaseId=13669001

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **