PRM / Norlys donerer 30 millioner til Røde Kors med hjælp fra danskerne

  Pressemeddelelse fra Norlys

  Sammen med Røde Kors satte energi- og telekoncernen Norlys på årets første dag fokus på at spare på strømmen med initiativet Sluk for Danmark. Den fælles indsats skulle resultere i en milliondonation til Røde Kors’ arbejde med at hjælpe de mennesker i Danmark, som er allerhårdest ramt i energikrisen.

  – Vi har oplevet stor opbakning til Sluk for Danmark, og det er vi glade for. Formålet har været todelt, nemlig at hjælpe dem med allerstørst behov og samtidig skubbe på en varig adfærdsændring. Det konkrete resultat her og nu er en donation på 30 millioner til Røde Kors’ vigtige arbejde, men vi håber også, at vi har været med til at øge danskernes bevidsthed om at spare på strømmen, siger Niels Duedahl, der er adm. direktør i Norlys.

  De 30 millioner kroner skal nu bruges til Røde Kors’ indsatser for de mest udsatte danskere. For de penge kan Røde Kors støtte familier, så deres børn kan invitere til fødselsdag og deltage i fritidsaktiviteter, som de ellers ikke har råd til. De kan også give flere voksne og børn en plads ved bordet til fællesspisning i lokale Røde Kors-fællesskaber og sikre støtte til ensomme unge og besøgsvenner til ældre.

  – Donationen fra Norlys er den største enkeltdonation fra en virksomhed, vi nogensinde har modtaget til vores nationale arbejde. Det betyder, at vi kan støtte flere fællesskaber for dem, der er allerhårdest ramt af den nuværende krise. Det er vi meget taknemmelige for. Det er fællesskaber, som kan betyde alverden for den enkelte, og som derfor er så vigtige. Tusind tak for opbakningen, siger Anders Ladekarl, der er generalsekretær i Røde Kors.

  Fakta: Sådan målte vi strømforbruget

  På baggrund af data fra Energinet har Norlys beregnet, hvor meget strøm de cirka 2,8 millioner danske husstande sparede den 1. januar 2023 i forhold til strømforbruget den 1. januar 2022 og den 1. januar 2021. Besparelsen endte på ca. 7%. Den 1. januar 2023 var en ekstraordinært varm dag, hvor strømmen næsten var gratis, og det har efter al sandsynlighed påvirket forbruget i opadgående retning. Ved beregningen af donationen har Norlys taget højde for disse forhold.

  Kontakt:

  Senior Manager, Kommunikation & Fællesskab Anne Brandborg tlf.: +45 20250830 email: annbra@norlys.dk

  Røde Kors tlf.: 3529 9699

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/norlys-donerer-30-millioner-til-rode-kors-med-hjaelp-fra-danskerne?releaseId=13666787

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **