Pressemeddelelse fra Deel Danmark
En ny YouGov-undersøgelse, der er udarbejdet i samarbejde med rekrutteringsplatformen, Deel, har studeret de danske virksomheders erfaring med at ansætte i udlandet og rekruttere eksternt. Studiet viser, at mange virksomheder er skeptiske ved at ansætte og lede globale teams, grundet de ukendte omkostninger i forbindelse med rekruttering og aflønning.
København 20. December – En helt ny undersøgelse, foretaget af YouGov, har undersøgt en lang række danske virksomheders brug af udenlandsk arbejdskraft, og svarene taler for sig selv. 30 % de adspurgte virksomheder vidner om, at de ønsker at rekruttere globalt, men at de frygter omkostningerne i flere aspekter i de globale ansættelser, såsom rekruttering, løn og administration.
Behovet for at løse dette er vigtigere end nogensinde. Det danske arbejdsmarked vil mangle 22.000 IT-specialister i 2030, viser tal fra RIS Group og HBS Economics for Danske Gymnasier og IDA, og en af de afgørende løsninger på dette er at tage den globale talentpulje i brug.
“Vi har med et arbejdsmarked at gøre, der har udviklet sig radikalt de sidste ti år. Vi er blevet fleksible nok til at arbejde hjemmefra, hvilket muliggør, at vores arbejdsplads lige så vel kan ligge i New York som Næstved. Derfor må vi hurtigst muligt sørge for, at virksomhederne tør at gå med udviklingen og potentialet. Med Deel kan HR-afdelingen strømline arbejdsgange, anmode om og godkende fri, gennemføre onboarding af medarbejdere, administrere møder og meget mere – og dette giver tryghed.” siger nordisk chef for Deel, Daniel Eisenberg.
Danske start-ups får brug for medarbejdere for at vækste
Manglen på arbejdskraft kan sætte en kæp i hjulet for det danske væksteventyr, der ellers er i fuldt flor. Ifølge Danske Bank, er Danmark et succesfuldt iværksætterland med mere end 60.000 nye arbejdspladser, skabt af nyetablerede mikrovirksomheder – og af store globale enhjørninger, der slår sig ned i Danmark. Men på trods af succesen, kan der være tegn på krise forude. I Danmark tager det omkring 74 dage at besætte IT-stillinger, hvilket er 14% over det nordiske gennemsnit.
“Man kan roligt sige, at Danmark har skabt en fantastisk base for iværksætter-talenterne til at starte deres virksomhed på. Men der vil komme et tidspunkt i deres vækst-eventyr, hvor de vil blive mødt af rekrutteringsproblemer, hvilket de færreste vil have forudset som en stopklods – hvorfor den vil ramme endnu hårdere. Derfor skal vi have ændret strukturen på arbejdsmarkedet nu, så vi kan lade iværksætterne flyve endnu hurtigere udover rampen.” siger Daniel Eisenberg, der er nordisk chef for Deel.
Norden er det mest iværksætteri-hungrende område i Europa med 546 aktive start-ups pr. 1 mio. indbyggere – foran Storbritannien (nr. 2) og Benelux-landende (nr. 3).
Kontakt:
Marie Bentsen, Grey Public på vegne af Deel Danmark
marie.bentsen@grey.com
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-undersogelse-afslorer-danske-virksomheder-vil-gerne-ansaette-udenlandsk-arbejdskraft-men-frygter-omkostningerne?releaseId=13667037
** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **