PRM / Trods inflation og krise: EN TREDJEDEL VIL SPISE FRILANDS-STEG ELLER AND TIL JUL

    Pressemeddelelse fra World Animal Protection Danmark

    En sæson-aktuel undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov for World Animal Protection viser, at 32 procent af danskerne går op i om kødet er opdrættet økologisk og på friland, når man spørger dem, hvad der er afgørende for deres madindkøb til jul:
    Prisen, frilandsopdræt eller slet intet kød?

    Her svarer 47 procent, at det er prisen, der afgør valget.
    32 procent svarer, at det økologiske og friland vejer tungest, mens 10 procent svarer, at de slet ikke vil spise kød i juledagene.

    “Det er fantastisk opløftende, hvis det viser sig at holde stik, når danskerne rent faktisk står derude i butikkerne. Faktisk havde vi en fornemmelse af, at det modsatte ville være tilfældet, og at inflationen med de stærkt stigende priser, ville slå stærkt igennem, og dermed gå ud over dyrevelfærden. Men det virker ikke sådan, så det er umiddelbart virkeligt opmuntrende,” siger Pernille Fraas Johnsen, phd. og landbrugsfaglig rådgiver i World Animal Protection.

    “Det ser også ud til at de seneste års tendens til én eller flere kødløse dage nu også er slået igennem i højtiderne”, siger Pernille Fraas Johnsen, med henvisning til et andet af undersøgelsens spørgsmål, der handler om at spise mere eller mindre kød.

    Her har YouGov spurgt et repræsentativt udsnit af befolkningen, om de regner med at spise mere eller mindre kød i juledagene i forhold til sidste år.

    20 procent svarer, at de vil spise mindre kød sammenlignet med sidste år, mens 67 procent fastholder ‘nogenlunde den samme mængde kød’.
    Fire procent svarer, at de nok vil spise mere kød i juledagene.

    “Også her er det positivt, at det ser ud som om, at stadig flere danskere vælger at spise mindre kød i julen, særligt når man ved, hvor stor en rolle kødet traditionelt spiller på julebordet for mange danskere.
    Så igen en virkelig positiv tendens. Vi anbefaler generelt at spise mindre kød, og at det man så spiser, kommer fra økologiske og dyr på friland. På den måde kan man tage hensyn til både dyrevelfærd og klimaet – også i julen”, siger Pernille Fraas Johnsen, landbrugsfaglig rådgiver i World Animal Protection Danmark.

    YouGov har foretaget undersøgelsen om danske forbrugeres kødvaner i julen for World Animal Protection mellem d. 4 og d. 6. december 2022.

    Et repræsentativt udsnit blandt 1019 voksne danskere blev stillet to spørgsmål som de svarede følgende på:

    1: Hvilke af følgende udsagn passer bedst på dig i forhold til, når du skal købe kød omkring julen i år?

    Prisen er afgørende for mit valg – 47 procent.
    Det er afgørende for mig, at det er frilands- eller økologisk kød, der er produceret med god dyrevelfærd – 32 procent.
    Ikke relevant, køber ikke kød – 10 procent.
    Ved ikke – 11 procent


    2: Hvilke af følgende udsagn passer bedst på dig i forhold til mængden af kød du forventer at spise omkring julen i år i forhold til sidste år?

    Jeg kommer til at spise mindre kød – 20 procent.
    Jeg kommer til at spise nogenlunde samme mængde kød – 67 procent
    Jeg kommer til at spise mere kød – 4 procent
    Ikke relevant, spiste ikke kød sidste år, og spiser ikke kød i år – 5 procent
    Ved ikke – 5 procent

    Kontakt:

    Presseansvarlig Kenan Seeberg tlf.: +45 21731722 email: kenanseeberg@worldanimalprotection.dk

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/trods-inflation-og-krise-en-tredjedel-vil-spise-frilands-steg-eller-and-til-jul?releaseId=13666269

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **