PRM / Tal om spiseforstyrrelser er alarmerende høje

    Pressemeddelelse fra Danmarks Idrætsforbund

    PRESSEMEDDELELSE FRA AKTIVKOMITÈEN

    DIF og Team Danmark sendte tidligere på dagen en pressemeddelelse ud om resultaterne fra anden delrapport om forekomst på spiseforstyrrelser blandt danske subeliteatleter. Resultaterne fra både rapporten i 2020 og den seneste fra DIF og Team Danmark taler for sig selv: 17 procent af danske eliteatleter og 31 procent af den danske subelite udviser symptomer på spiseforstyrrelser. I pressemeddelelsen præsenterer DIF og Team Danmark, hvilke initiativer der blandt andet søsættes for at knække udviklingen.

    “Tallene er alarmerende høje, og spiseforstyrrelser er et samfundsproblem, hvilket også reflekteres ind i elitesportens verden. Atletkomiteen mener, at det er positivt, at DIF og Team Danmark tager ansvar og undersøger forekomsten i idrætten, og at de søsætter initiativer i forlængelse af rapporternes resultater,” siger Asger Mølgaard, Formand for Atletkomiteen.

    Siden offentliggørelsen af den første rapport i 2020 har Team Danmark arbejdet og implementeret flere initiativer, som bl.a. fokuserer på at aftabuisere emnet og skabe trygge miljøer, hvor man kan tale åbent om alvoren i symptomer på spiseforstyrrelser i de danske elitemiljøer. Det skal man for f.eks. kunne gøre uden frygt for at virke svag og ikke at blive udtaget.

    “Det er vigtigt vi alle tager et ansvar for at knække udviklingen, for vi har alle i idrætten et medansvar for at sætte ind mod spiseforstyrrelser og mistrivsel. Det er vigtigt, at vi har et elitemiljø, hvor det er trygt, og hvor man kan tale om forsiden og bagsiden af medaljerne,” siger Rasmus Lund Pedersen, næstformand for Atletkomiteen. Han fortsætter:

    “Rapporterne er også et udtryk for, at vi har behov for kontinuerligt fokus på mental sundhed i eliteidræt. Atletkomiteen medvirker meget gerne til at løfte dette arbejde med de midler og værktøjer, vi har til rådighed.”

    Atletkomiteen vil fremadrettet gerne spille en aktiv og konstruktiv rolle i sammenspil med DIF og Team Danmark, så udviklingen knækkes.

    Læs DIF og Team Danmarks pressemeddeleelse.

    Yderligere kommentarer:

    Line Krægpøth, Projektleder, 21 94 11 00
    Rasmus Lund Pedersen, Næstformand, 29 88 03 30

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/tal-om-spiseforstyrrelser-er-alarmerende-hoje?releaseId=13665090

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **