PRM / Anelise Severinsen gør glutenfrit bagværk lækkert og normalt

    Pressemeddelelse fra Turbine Forlaget A/S

    Tilbage i 2017 fik Anelises søn konstateret cøliaki, og det samme skete efterfølgende for hendes datter. Det betød, at Anelise Severinsen måtte lære at bage og lave mad på nye måder efter nye opskrifter, så børnene kunne opretholde så normal en hverdag som muligt.
    Det kæver tid og mange forsøg at udvikle opskrifter, der giver lækkert og luftigt bagværk, der både smager godt og ser godt ud. Den tid har Anelise investeret for sine børns skyld, og nu kommer det alle andre, der også har brug for at spise glutenfrit, til gode.
    I Glutenfri grundbog er opskrifterne baseret på de retter, børnene elsker at spise – toast, pizza, burgere og pølsehorn – samt de kager, som Anelise gerne vil servere i glutenfrie versioner.

    Anelise Severinsen kan sit håndværk. Det beviste hun, da hun sidste år bagte sig hele vejen til finalen i Den Store Bagedyst. Langt de fleste gange serverede hun glutenfrie kager og brød for dommerne. I flere af Glutenfri grundbogs opskrifter findes der variationer af de kager, Anelise serverede i bageteltet. De friterede ostekugler, der er inspireret af en nytårssnack fra hendes hjemland Brasilien, serverede hun i Den Store Nytårsbagedyst, som hun vandt sammen med Frederik Haun.

    I Glutenfri grundbog er der opskrifter på alt fra fødselsdagsboller og scones til vandbakkelser og kardemommesnurrer. Man finder desuden inspiration til snacks og madpakken i form af pølsehorn og knækbrød. Glutenfrie kammerjunkere og aftensmaden har Anelise også tænkt på. Og i december serverer hun velsmagende æbleskiver og vaniljekranse, der ikke giver ondt i maven på grund af gluten – men måske af at spise for meget?

    De glutenfrie kager er ikke sundere end andre kager. For kage er kage og indeholder smør, mælk og fløde – alt det, der gør kager til noget, vi nyder at spise, forklarer Anelise Severinsen. Bare fordi børnene ikke kan tåle gluten, skal de ikke snydes for at nyde en velsmagende lagkage med mousse og smørcreme.

    På Instagram har hun profilerne @glutenfrimor og @Anelise_severinsen, hvor hendes følgere kan følge med i et glutenfrit madunivers.

    Fakta om bogen:

    Titel: Glutenfri grundbog
    Forfatter: Anelise Severinsen
    Forlag: Turbine
    ISBN: 9788740687217
    Sidetal: 254
    Vejl. pris: 279,95 kr.
    Udgivelsesdato: 27. oktober 2022

    Kontakt:

    PR og kommunikation Marie Jensby tlf.: 60548460 email: marie.jensby@turbine.dk

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/anelise-severinsen-gor-glutenfrit-bagvaerk-laekkert-og-normalt?releaseId=13662930

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **