Pressemeddelelse fra Emirates
Flyselskabet Emirates fejrer World Vegan Day den 1. november med en investering på mange millioner kroner i nye veganske retter ombord. Emirates oplever en stigende efterspørgsel på ‘grønne alternativer’, og den nye menu med veganske gourmetretter er allerede blevet introduceret på First og Business Class, mens menuen på Economy Class ligeledes er blevet opdateret med et forfriskende udvalg af plantebaserede retter.
De veganske menuer kan forudbestilles hjemmefra eller ombord på flyet og er også tilgængelige i Emirates’ egne lounges.
Stigende efterspørgsel efter det veganske køkken
Emirates har serveret plantebaserede menuer ombord siden 1990’erne. Oprindeligt var de veganske menuer målrettet specifikke ruter såsom Addis Abeba i Etiopien, hvor veganske måltider er et ønske fra rejsende, der praktiserer den lokale, ortodokse tro. Der er ligeledes stor efterspørgsel efter veganske menuer på tværs af det indiske subkontinent, hvor flere trosretninger opfordrer til at spise en plantebaseret kost.
Men lige nu er det især på amerikanske, australske, nogle europæiske og britiske ruter, Emirates ser en betydelig stigning i interessen for veganske retter. En udvikling, der især har taget fart de seneste 10 år. Samme tendens viser sig nu også på ruterne til Beirut, Kairo og Taiwan.
I øjeblikket tilbyder Emirates mere end 180 plantebaserede retter til veganske kunder – og kunder, der blot ønsker et kødfrit måltid ombord, er også velkomne til at lade sig friste og hoppe med på de sunde retter.
Sunde ingredienser – høj kvalitet
Stadig flere vælger de grøntsagsbaserede, kødfri retter ud fra en sundheds- og livsstilsvinkel uden at være egentlige veganere.
Emirates arbejder derfor på at anvende stadig flere plantebaserede alternativer til traditionelle råvarer. Det gælder fx håndlavede, veganske oste, kikærtemel i stedet for hvidt mel, fordi kikærtemel er glutenfrit og naturligt giver retter som crepes og omeletter en lækker, luftig konsistens. Kokos- og vegetabilsk-baseret ‘fløde’ bruges i stedet for fuldfed mejerifløde, kokossmør eller margarine i stedet for mejerismør, og kokos- og hørfrøolie bruges som sundere alternativer til anden vegetabilsk olie, med den bonus, at de giver ekstra smag til retterne. Menuerne indeholder også en række såkaldte superfoods, herunder sorte og hvide quinoa frø med masser af antioxidanter.
Den nyeste veganske menu på First og Business Class byder på unikke koftas, lavet med plantebaserede produkter fra det efterhånden verdenskendte kødalternativ: Beyond Meat. Veganske desserter er blevet til ved at bruge økologisk mørk chokolade med 60 % rå-kakaoingredienser fra Den Dominikanske Republik. De veganske retter ledsages desuden af en skræddersyet serie af juiceblandinger fra Barakat. De glutenfri og veganske juicer er fyldt med essentielle vitaminer, mineraler, fibre og antioxidanter, uden tilsat sukker, tilsætningsstoffer eller konserveringsmidler.
Nye menuer skabt af eksperter
Emirates er gentagne gange vurderet som det bedste rejsevalg for veganske rejsende – blandt andet af webmediet , og Emirates investerer målrettet i at udvikle veganske menuer, der kan konkurrere med anerkendte restauranter.
Den veganske menu på First og Business Class tog et helt år at udvikle hos Emirates Flight Catering, en kæmpe cateringfacilitet i Dubai International Airport, som beskæftiger 11.000 ansatte, heriblandt kokke fra 69 forskellige lande. Emirates Flight Catering er verdens største flycatering-facilitet, og deres køkken serverer op til 225.000 måltider hver dag året rundt.
På både First, Business og Economy Class bliver de veganske menuer opdateret hver måned, det giver en bred vifte af retter at vælge imellem – også for rejsende, der flyver ofte. De veganske måltider på Economy Class skal forudbestilles, og favoritterne lige nu er blandt andet en cremet spinat- og avocado mousseline med marineret tofu, quinoa, saftige karamelliserede pærer og knoldselleripuré, ristet gulerod, sauteret grønkål og løvstikkepesto – eller den ny-nordiske bygotto med svampe, serveret med soltørrede tomater, kastanjer, blancheret broccolini og ristede græskarkerner.
De veganske desserter byder på et udvalg af blandt andet mørk chokolade-cremekage med friske jordbær, citrontærte med kokoscreme samt en kraftig chokolade-cheesecake lavet på tofu og serveret med sauce af jordbærkompot. Velbekomme!
Råvarer med fokus på bæredygtighed
Emirates henter frugt og grøntsager til de veganske menuer hos flere lokale leverandører. Det gælder blandt andet grønkål, cherrytomater, spæde salatblade og urter fra det enorme ‘drivhus’ Bustanica.
Bustanica er verdens største vertikale farm, som Emirates Flight Catering åbnede tidligere på året i jointventure med flere partnere. Farmen har krævet en investering på 300 millioner kroner, men så drives den også af hypermoderne teknologi, kunstig intelligens og et specialiseret team af agronomiske eksperter, ingeniører, gartnere og forskere. Afgrøderne dyrkes derfor under nøje kontrollerede forhold, er super friske og helt fri for pesticider, herbicider eller andre kemikalier, når de lander i Emirates’ cateringfacilitet – noget alle passagerer på Emirates fremover vil få glæde af, når der serveres lækkert bladgrønt som fx. babysalat, rucola og spinat direkte fra Bustanica.
Kontakt:
Seniorrådgiver Karsten Keinicke tlf.: +45 60 830 230 email: emirates@fday.dk
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/world-vegan-day-hos-flyselskabet-emirates-er-vegansk-en-succes-aret-rundt?releaseId=13662836
** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **