PRM / Pas på: Hver anden gambler med sikkerheden på ferien

    Pressemeddelelse fra Gjensidige Forsikring

    Efter en lang rejsedag og med udsigt til en uges ferie, er der ikke meget andet end feriens oplevelser, der fylder for danske feriegæster rundt om i verden. Der er dog også en ting, som rigtig mange danskere glemmer, når de tager på ferie. Og det handler faktisk om deres sikkerhed.

    Næsten hver anden dansker, mere præcist 47 %, svarer nemlig i en ny undersøgelse, at de ikke undersøger evakueringsplanerne for deres overnatningssted, når de er på ferie. Evakueringsplaner hænger typisk i alle ferielejligheder eller på hotelværelser og beskriver, hvad man som gæst skal gøre ved eksempelvis brand, terror eller naturkatastrofer.

    Undersøgelsen er lavet af Kantar Gallup for Gouda Rejseforsikring og Gjensidige.

    Og selvom evakueringsplanerne kun skal bruges i absolutte nødstilfælde, er det en god ide at orientere sig om, hvordan man skal forholde sig, hvis uheldet er ude, forklarer Louise Hertzum Andersen, der er chef for forretningsudvikling i Gouda Rejseforsikring.

    “Det er heldigvis meget sjældent, man som rejsende vil opleve, at man får brug for at blive evakueret fra sit overnatningssted. Men fylder røgen pludselig gangene på hotellet, så er der ikke tid til, at man kan studere et oversigtskort over brandtrapper, der skal man vide, hvor nærmest nødudgang er. Det er helt afgørende, både for en selv, men også ens nærmeste, at man ved, hvad man skal gøre i en evakueringssituation.”

    Især de unge ignorerer faren

    Mens andelen af danskere, der ikke forholder sig til evakueringsplaner generelt, er høj, så er der særligt en gruppe i befolkningen, der negligerer den vigtige information i endnu højere grad, når de er på ferie.

    Undersøgelsen viser nemlig, at hele 57 % af unge mellem 18 og 29 ikke undersøger, hvordan de skal agere i tilfælde af evakuering. Kun hver tredje undersøger specifikt, hvad de skal gøre i tilfælde af brand.

    “Uanset alder, så er det vigtigt, man sørger for at tage sine forholdsregler, og undersøger hvordan man skal forholde sig i tilfælde af brand eller lignende på sit overnatningssted. Men det er alligevel ekstra bekymrende, at næsten seks ud af ti unge mellem 18 og 29 ikke orienterer sig, og på den måde øger risikoen for at komme til skade, hvis uheldet er ude,” siger Louise Hertzum Andersen.

    Om undersøgelsen

    Undersøgelsen er foretaget blandt 1.032 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år af Kantar Gallup for Gouda Rejseforsikring og Gjensidige og i august og september 2022.

    Undersøger du evakueringsplanerne på dit overnatningssted når du er på ferie?

    Ja, jeg undersøger hvad jeg skal gøre i tilfælde af brand

    40%

    Ja, jeg undersøger hvad jeg skal gøre i tilfælde af terror

    5%

    Ja, jeg undersøger hvad jeg skal gøre i tilfælde af naturkatastrofer

    6%

    Nej, jeg undersøger ikke mit overnatningssteds evakueringsplaner

    47%

    Ved ikke

    12%

    Kontakt:

    Kommunikationskonsulent Søren Moth Frederiksen tlf.: 41 77 50 18 email: smf@gjensidige.dk

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/pas-pa-hver-anden-gambler-med-sikkerheden-pa-ferien?releaseId=13662020

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **