Pressemeddelelse fra GF Forsikring
Fra marts til august i år blev der i alt anmeldt 636 benzintyverier, og det er tæt på tre gange så mange end 2021, hvor tallet var 215 – det bekræfter tal fra Rigspolitiet. Risikoen for at få tømt tanken af benzintørstige tyve har været noget, som danskerne har måttet forholde sig til i takt med de stigende energipriser.
– Det er jo desværre, hvad man kan forvente, når priserne stiger på ting, for så bliver de mere attraktive for de langfingrede. Derfor er det også vigtigt, at man garderer sig mod dem, som ikke kender forskel på dit og mit. Ved GF Forsikring gør vi meget for at hjælpe vores medlemmer med at forebygge tyveri, og nu kan vi stå overfor flere tyverier af den slags til vinter, fortæller Per Haulund, der er skadedirektør ved GF Forsikring.
Lås brændeskuret
Det er ikke kun gas- og benzinpriserne, der nu er steget markant. Træpiller, som flere end 100.000 private hjem bruger til opvarmning, er tredoblet i pris, og mange leverandører melder totalt udsolgt. De høje priser og manglen på træpiller har nu vækket tyvenes interesse. Også almindeligt kløvet brænde bliver stjålet, da priserne på energi har fået flere husstande til at tage brændeovnen i brug. Derfor bør man overveje, om paller med træpiller eller brændestabler skal stå frit fremme.
– Det er hårdt arbejde at få alle træpillerne båret ind, hvor der er plads til dem, men det kan være godt givet ud. Som tiderne er nu, kan man desværre ikke forvente, at man bekymringsfrit kan lade sit brændsel stå frit fremme. Det samme gælder almindeligt brænde, som man bør sikre. Selvom brændsel er dækket af indboforsikring ved GF, er det virkelig træls at mangle det, når temperaturen falder, lyder det fra Per Haulund.
Sådan sikrer du dig mod energityveri:
- Parker bilen tæt ved bebyggelse og lys, eller kør den i garage, hvis det er muligt. Det gør det sværere for benzintyven at arbejde.
- Pallerne med træpiller sættes af, hvor det er nemmest for vognmanden, men også hvor det er nemmest for tyve. Få derfor træpillerne indendørs, eller flyt dem til et sted, hvor de ikke kan ses af nysgerrige.
- Få en lås på brændeskuret, så pejsebrændet ikke indbyder til langfingrede gæster. Har man brændestabler stående på sin grund, så sørg for at sikre dem med net, eller få brændet tættere på huset.
- Installér eller opsæt lamper med bevægelsessensorer i nærheden af dit brændsel.
- Sommerhusområderne er udsatte, da mange har pejsebrænde liggende. Derfor bør man følge overstående råd, og høre naboerne om de vil holde et vågent øje.
Kontakt:
Kommunikationskonsulent Rasmus Damkjær tlf.: +45 26 79 96 73 email: presse@gfforsikring.dk
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/energityve-pa-spil-i-hele-landet?releaseId=13660671
** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **