Pressemeddelelse fra Coop Danmark A/S
GoCook on tour er tilbage. GoCooks rullende køkken – en gammel Citron HY vil parkere foran mere end 20 Coop butikker i hele landet i den næste måned – se listen herunder.
Butikken har inviteret en lokal skoleklasse, der vil udfordre deres madmod og bage 100% deres egne grønne pizzaer, som de uddeler smagsprøver på til alle nysgerrige kunder og forbipasserende.
GoCook on tour har været i mere end 300 byer siden starten i 2015. GoCook on tour har dog holdt en pause pga. Corona epidemien, men er nu tilbage på landevejen.
I Coop ønsker vi at støtte op om en hverdag i familierne, hvor vi laver mad sammen. Det skal være sundt at leve nemt, og børnene skal med i køkkenet, så de kan blive den første generation af børn og unge, der er bedre til at lave mad end deres forældre.
I en travl hverdag kan en del familier måske ikke finde tid til at være sammen om madlavningen, men børnene kan langt mere i et køkken end både de selv og deres forældre måske lige går og tror.
Børnene kender allerede GoCook
GoCook er Coops nationale madprojekt for børn, der hvert år inspirerer flere end 160.000 skoleelever til at erobre deres plads i køkkenet derhjemme. Børnene kender bl.a. GoCook fra undervisningen i madkundskab på skolerne som 4 ud af 5 grundskoler bruger. De kender også GoCook fra bl.a. YouTube
og GoCook-mobilen fra tv-udsendelserne “Gorm & 100% din ret” sendt på DR Ultra og TV2 og fra GoCook Smagekassen; undervisningsmateriale som tre ud af fire danske grundskoler bruger i madkundskab.
Madglæde i børnenes univers
Når GoCooks madformidlere i august og september ruller ud til 23 Coop butikker i hele landet, er GoCook-mobilen proppet med årstidens grøntsager, som børnene tryller på hjemmelavede pizzaer.
GoCooks projektchef Bente Svane Nielsen siger følgende om GoCooks Danmarksturne her i sensommeren – GoCook on tour:
“Børnene får mod på at smage på nye grøntsager, når de hakker og snitter dem selv. Børn spiser ikke grøntsager bare fordi det er oppe i tiden. De vil have, at grøntsager skal smage godt. Og det kræver lidt flere kompetencer i køkkenet, end når man bare steger kød. Derfor er det vigtigt at børnene lærer at lave mad”, siger projektchef Bente Svane Nielsen.
GoCook on tour planen
24.aug SuperBrugsen Færø Plads
25.aug SuperBrugsen Bjerringbro
30.aug SuperBrugsen Løgstør
31.aug SuperBrugsen Skanderborg
02.sep Dagli’Brugsen Selde
05.sep Dagli’Brugsen Harridslev
06.sep SuperBrugsen Østbirk
07.sep Dagli’Brugsen Sorring
09.sep SuperBrugsen Vonsild
12.sep Kvickly Varde
13.sep SuperBrugsen Haderslev
14.sep Dagli’Brugsen Janderup
15.sep SuperBrugsen Løjt Kirkeby
16.sep Dagli’Brugsen Ny Nørup
18.sep Kvickly Nørrebro
19.sep Kvickly Buddinge
20.sep Kvickly Hyrdehøj
21.sep SuperBrugsen Dianalund
22.sep SuperBrugsen Nørre Alslev
23.sep SuperBrugsen Christianshavn (Chr Havns Torv)
29.sep Dagli’Brugsen Svaneke
Vi håber på at se jer til et fællesskabende og sjovt arrangement.
Kontakt:
Bente Svane Nielsen, projektchef, GoCook. bente.svane.nielsen@coop.dk, tlf. 3091 9274
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/coop-laerer-born-at-bage-gronne-pizzaer-i-byen?releaseId=13657318
** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **








