PRM / Coop lærer børn at bage grønne pizzaer i byen

    Pressemeddelelse fra Coop Danmark A/S

    GoCook on tour er tilbage. GoCooks rullende køkken – en gammel Citron HY vil parkere foran mere end 20 Coop butikker i hele landet i den næste måned – se listen herunder.

    Butikken har inviteret en lokal skoleklasse, der vil udfordre deres madmod og bage 100% deres egne grønne pizzaer, som de uddeler smagsprøver på til alle nysgerrige kunder og forbipasserende.

    GoCook on tour har været i mere end 300 byer siden starten i 2015. GoCook on tour har dog holdt en pause pga. Corona epidemien, men er nu tilbage på landevejen.

    I Coop ønsker vi at støtte op om en hverdag i familierne, hvor vi laver mad sammen. Det skal være sundt at leve nemt, og børnene skal med i køkkenet, så de kan blive den første generation af børn og unge, der er bedre til at lave mad end deres forældre.

    I en travl hverdag kan en del familier måske ikke finde tid til at være sammen om madlavningen, men børnene kan langt mere i et køkken end både de selv og deres forældre måske lige går og tror.

    Børnene kender allerede GoCook

    GoCook er Coops nationale madprojekt for børn, der hvert år inspirerer flere end 160.000 skoleelever til at erobre deres plads i køkkenet derhjemme. Børnene kender bl.a. GoCook fra undervisningen i madkundskab på skolerne som 4 ud af 5 grundskoler bruger. De kender også GoCook fra bl.a. YouTube

    og GoCook-mobilen fra tv-udsendelserne “Gorm & 100% din ret” sendt på DR Ultra og TV2 og fra GoCook Smagekassen; undervisningsmateriale som tre ud af fire danske grundskoler bruger i madkundskab.

    Madglæde i børnenes univers

    Når GoCooks madformidlere i august og september ruller ud til 23 Coop butikker i hele landet, er GoCook-mobilen proppet med årstidens grøntsager, som børnene tryller på hjemmelavede pizzaer.

    GoCooks projektchef Bente Svane Nielsen siger følgende om GoCooks Danmarksturne her i sensommeren – GoCook on tour:

    “Børnene får mod på at smage på nye grøntsager, når de hakker og snitter dem selv. Børn spiser ikke grøntsager bare fordi det er oppe i tiden. De vil have, at grøntsager skal smage godt. Og det kræver lidt flere kompetencer i køkkenet, end når man bare steger kød. Derfor er det vigtigt at børnene lærer at lave mad”, siger projektchef Bente Svane Nielsen.

    GoCook on tour planen

    24.aug SuperBrugsen Færø Plads

    25.aug SuperBrugsen Bjerringbro

    30.aug SuperBrugsen Løgstør

    31.aug SuperBrugsen Skanderborg

    02.sep Dagli’Brugsen Selde

    05.sep Dagli’Brugsen Harridslev

    06.sep SuperBrugsen Østbirk

    07.sep Dagli’Brugsen Sorring

    09.sep SuperBrugsen Vonsild

    12.sep Kvickly Varde

    13.sep SuperBrugsen Haderslev

    14.sep Dagli’Brugsen Janderup

    15.sep SuperBrugsen Løjt Kirkeby

    16.sep Dagli’Brugsen Ny Nørup

    18.sep Kvickly Nørrebro

    19.sep Kvickly Buddinge

    20.sep Kvickly Hyrdehøj

    21.sep SuperBrugsen Dianalund

    22.sep SuperBrugsen Nørre Alslev

    23.sep SuperBrugsen Christianshavn (Chr Havns Torv)

    29.sep Dagli’Brugsen Svaneke

    Vi håber på at se jer til et fællesskabende og sjovt arrangement.

    Kontakt:

    Bente Svane Nielsen, projektchef, GoCook. bente.svane.nielsen@coop.dk, tlf. 3091 9274

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/coop-laerer-born-at-bage-gronne-pizzaer-i-byen?releaseId=13657318

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **