PRM / Førstegangskøberne bliver ældre

  Pressemeddelelse fra Dansk Ejendomsmæglerforening

  De høje boligrenter, som vi har i Danmark i øjeblikket, kan stikke en kæp i hjulet for den yngre generation. Det gør det nemlig markant dyrere at komme ind på boligmarkedet, hvor man som boligejer pludselig skal hive flere tusinde kroner ekstra op af lommen hver måned.

  Faktisk skubber det til en trist tendens, for tal fra Danmarks Statistik viser, at alderen på førstegangskøbere er historisk høj.

  I dag er danskerne i gennemsnit 37,32 år gamle, når de køber deres første bolig. Tilbage i 1987 var gennemsnitsalderen 32,62 år.

  “Vi skal passe på, vi ikke taber en generation på gulvet. Vi er nødt til at hjælpe den næste generation, så de kan komme ud på boligmarkedet,” siger direktør i Dansk Ejendomsmæglerforening, Ole Hækkerup.

  Drømmer om ejerbolig

  Tal fra ‘Danskernes Økonomiske Tryghed 2019’, som Danske Bank står bag, viser, at knap to ud af tre danskere drømmer om at bo i ejerbolig. Kun 12 procent drømmer om at flytte i lejelejlighed.

  Derfor skal vi gøre noget, lyder det fra Ole Hækkerup:

  “Vi er nødt til at gøre flere ting. Vi ved, at langt de fleste større nybyggerier i dag er lejeboliger. Der skal mere fokus på ejerboliger – også målrettet de unge.”

  Kontakt:

  Kommunikationskonsulent Charlotte Hede Linde tlf.: 32 64 45 78 email: chl@de.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/forstegangskoberne-bliver-aeldre?releaseId=13656321

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **