PRM / Københavnsk borgmester besøger Ukraine

  Pressemeddelelse fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

  Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Jens-Kristian Lütken, har været i Ukraine mere end 20 gange i sit liv. Han har været valgobservatør. Og som næstformand i Europabevægelsen har han fulgt Ukraines kamp for frihed og selvstændighed i mange år.

  Alligevel er det besøg han skal på den 4. juli noget særligt. Her besøger han landet for første gang, siden krigen brød ud.

  “Jeg ved, at det er et helt andet sted, jeg kommer ned til, end det Ukraine jeg er kommet til at holde af igennem mine mange besøg i løbet af årene. Det bliver hårdt at se ødelæggelserne og møde krigens ofre, men jeg ser frem til at høre om forholdene for de interne fordrevne,” siger Jens-Kristian Lütken.

  I det daglige er Jens-Kristian Lütken som beskæftigelses- og integrationsborgmester ansvarlig for Københavns modtagelse af ukrainske fordrevne.

  Og borgmesteren ser derfor frem til at se ved selvsyn, hvordan forholdene er i Ukraine. Efter planen skal han besøge byrådet, den regionale administration og en NGO, der hjælper internt fordrevne.

  “Vi har en meget vigtig opgave med at skabe et fælles bolværk mod krigens ulykkeligheder, og jeg ved, at Ukraine er glade for den danske indsats. Jeg vil selvfølgelig drøfte, hvordan vi endnu bedre kan hjælpe fordrevne ukrainere, hvad enten de bliver i landet eller tager andre steder hen i Europa.”

  Jens-Kristian Lütken er i forbindelse med sit besøg tilgængelig for journalister, der ønsker at høre nærmere om besøget og forholdene dernede.

  Kontakt:

  Beskæftigelses- og Integrationsborgmester, København, Venstre Jens-Kristian Lütken tlf.: 30919800

  Steffen Kjær email: vb5n@kk.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kobenhavnsk-borgmester-besoger-ukraine?releaseId=13654873

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **