PRM / Nye ambitioner for social balance i Gladsaxe

    Pressemeddelelse fra Gladsaxe Kommune

    Det går fremad med den sociale balance i Gladsaxe. Det viser de seneste tal fra de tre boligområder Høje Gladsaxe, Mørkhøj almene boliger og Værebro Park, hvor der i dag er særligt fokus på social balance.

    Tallene, der er fra 2020 viser, at andelen af arbejdsløse falder, uddannelsesniveauet og gennemsnitsindkomsten stiger og antallet af borgere, som dømmes for kriminalitet falder. Alligevelkategoriseres Pileparkerneog Værebro Park nusom forebyggelsesområder på Indenrigsministeriets nye liste over udsatte områder, mens Høje Gladsaxe aldrig har optrådt på nogen af ministeriets lister.

    Ny ambition for hele Gladsaxe
    Nu har Gladsaxe Byråd netop vedtaget en ny ambition, der sætter retningen for det videre arbejde med at styrke social balance i Gladsaxe.

    Arbejdet handler fx om, at børn og unge vokser op med gode rollemodeller, er aktive i foreningslivet, at flere får job eller uddannelse og kommer væk fra offentlig forsørgelse ogat kriminaliteten falder yderligere.Målet er samtidig at styrke bylivet og udvikle boligområderne, så de bliver en naturlig del af resten af byen.

    – Vi har de seneste 10 år arbejdet systematisk for at skabe social balance i vores udsatte boligområder til gavn for børn og familier i hele Gladsaxe. Med ambitionen for 2030 lægger visporene fordet fremtidige arbejde med at styrke den sociale balance yderligere i de dele af byen, der i dag har nogle sociale udfordringer. Samtidig vil vi med strategien forebygge, at andre dele af byen i fremtiden bliver socialt udsatte, fortællerborgmester Trine Græse.

    Byrådet har samtidig besluttet tre effektmål og ni temaer, der fungerer som pejlemærker for arbejdet med at skabe social balance i alle bydele i Gladsaxe Kommune.

    Social balance tager tid

    – Når vi arbejder med social balance, skal vi tænke hele vejen rundt omfx fritidsliv, sundhed, uddannelse, beboersammensætning med mere. Arbejdet med at skabe social balance handler derfor ikke om hurtige løsninger, men det lange seje træk. Samtidig skal vi gribe mulighederne, hvor de er, og samarbejde med borgerne, boligorganisationerne, foreninger, frivillige, NGO’er og andre professionelle aktører om at styrke den sociale balance, siger Trine Græse.

    Fakta:

    Den nye ambition 2030

    ‘Hele Gladsaxe kommune skal forbedre sig på alle ni temaer og forskellen mellem Gladsaxe Kommune og de tre Social Balance-områder skal mindskes.’

    De tre effektmål for social balance i Gladsaxe

    • Flere skal klare sig bedre
    • Vi skal blande os mere med hinanden
    • Vi skal gå fra udsatte boligområde til attraktive bydele.

    Ambitionens ni temaer

    Sundhed, selvforsørgelse, medborgerskab og deltagelse, tryghed, socialt miks i de kommunale institutioner, socialt miks i fritiden, byliv, blandet beboersammensætning og image.

    Kontakt:

    Borgmester Trine Græse Gladsaxe Kommune via kommunikationschef Ulla Baden, mobil: 22 76 56 22

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nye-ambitioner-for-social-balance-i-gladsaxe?releaseId=13654439

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **