PRM / Ny roman fra Claire-Louise Bennett om litteraturens plads i verden og livet

  Pressemeddelelse fra Turbine Forlaget A/S

  I Kasse 19 skriver en ung pige små historier bagerst i sin notesbog i skolen, hun låner bøger på skolebiblioteket og suger deres kraft til sig, og senere, da hun er blevet lidt ældre, bliver bøgerne og deres verden til en følgesvend og et omdrejningspunkt i livet, der giver mening til og påvirkes af alt oplevet. Veninder og mænd, forældrene, skolen og universitet, hvor hovedpersonen læser litteratur, verden omkring hende, alt beskues gennem litteraturens linse på godt og ondt.

  “Vi forvekslede livet med litteraturen og begik den fejl at tro at alt hvad der foregik omkring os, fortalte os noget, noget om vores egne små eksistenser, vores egne uudviklede hjerter og allervigtigst: om hvad der var i vente. Hvad var der i vente? Hvad var der i vente? Vi ville vide det, vi ville så frygtelig gerne vide hvad der lå forude, vi kunne slet ikke tænke på andet, og det var så uklart – men det var også alt for klart.” (Citat fra bogen)

  Kasse 19 er solgt til og udkommer i en række lande, og den har allerede fået bragende flotte anmeldelser. Der i blandt denne udtalelse fra Karl Ove Knausgård: “Bennett skriver som ingen anden, hun har fuld kontrol over sproget, legende og nytænkende på en næsten Joyce-agtig måde. Hun er et sjældent talent, og Kasse 19 er en mesterlig roman.”


  Claire-Louise Bennett er fra Wiltshire i England, men emigrerede til Galway i Irland omkring årtusindeskiftet. Hun har læst litteratur og drama ved Roehampton University og arbejdet som skuespiller. Hun debuterede med Dam i 2015, Kasse 19 er hendes anden roman.

  I år medvirker Claire-Louise Bennett på Louisiana Literature, der afholdes fra d. 18.-21. august.

  Fakta om bogen:

  Titel: Kasse 19
  Forfatter: Claire-Louise Bennett
  Oversætter: Louise Ardenfelt Ravnild
  Forlag: Turbine
  ISBN: 9788740676235
  Sidetal: 246
  Vejl. pris: 249,95 kr.
  Udgivelsesdato: 15. juni 2022

  Kontakt:

  PR og kommunikation Marie Jensby tlf.: 60548460 email: marie.jensby@turbine.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-roman-fra-claire-louise-bennett-om-litteraturens-plads-i-verden-og-livet?releaseId=13652610

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **