PRM / Flere frivillige får støtte til at fjerne plastik på danske strande

    Pressemeddelelse fra Miljøministeriet

    Sommeren er over os, og med solskinsvejr og ferie følger flere ture til stranden. Det er ikke altid en ren fornøjelse. For langs de danske kyster kan man finde plastik og andet affald side om side med vandlopper, tang og sandorme.

    Heldigvis gør mange borgere en stor indsats for at fjerne affaldet. Nu får syv projekter fra hele landet økonomisk støtte fra Miljøministeriets Strandoprydningspulje. Det er der brug for, fortæller miljøminister Lea Wermelin:

    – Havet er kilde til liv. For os mennesker, for dyr og for planter. Desværre står vi over for massive udfordringer med plastikforurening globalt. For plastik kan opholde sig i havmiljøet i mange 100 år. Det er en trussel mod dyreliv i vandet, og på de strande, hvor det skyller op. Og det ødelægger naturoplevelsen, når børnene får flasker og poser på krogen i stedet for krabber. Så de syv projekter, vi nu giver en økonomisk håndsrækning, gør et vigtigt stykke arbejde, siger miljøministeren.

    Strandoprydningspuljen er en del af den nationale plastikhandlingsplan og har uddelt midler to gange årligt siden 2019.

    Fortsat stor interesse fra mange forskellige ansøgere

    Både private foreninger, organisationer og borgere har ansøgt om midler fra Strandoprydningspuljen. Alle projekter og ansøgninger, der levede op til formål og krav, har fået tilskud.

    De frivillige, borgerdrevne projekter er et vigtigt redskab i kampen mod plastikforurening, mener Lea Wermelin:

    – Regeringen arbejder målrettet på at bekæmpe plastikforurening ved at reducere unødvendigt plastikforbrug og sikre, at mere af vores affald bliver genbrugt og genanvendt. Hvis vi skal i mål, har vi brug for, at alle tager ansvar. Derfor er jeg meget glad for, at vi kan give støtte til de mange danskere, der bruger deres fritid på at beskytte vores natur.

    Følgende syv projekter har fået støtte i denne ansøgningsrunde:

    • DGI, We Walk, 490.000 kr
    • OM-HU.dk Aps, Elsk din vinterstrand, 500.000 kr
    • Race for Oceans, Race for Oceans rundt i Nordjylland, 500.000 kr
    • Fonden Miljøpunkt Amager, Sammen om skraldet på Amager 2.0, 68.263 kr
    • ELSK Aps, Elsk Beach Clean, 58.500 kr
    • Foreningen M/V River Thames, Project Plastic Cleanup Horsens Fjord Vorsø 2022, 12.650 kr
    • Natur og Kultur i Ho, Strandrensning på Skallingen, 20.000 kr

    Læs mere om Strandoprydningspuljen her.

    Kontakt:

    Kommunikationsrådgiver Anne Fønss Bach tlf.: 21 27 97 37 email: anfba@mim.dk

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/flere-frivillige-far-stotte-til-at-fjerne-plastik-pa-danske-strande?releaseId=13652797

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **