PRM / Henrik Wellejus bliver nordisk leder af Audit & Assurance i Deloitte

  Pressemeddelelse fra Deloitte

  I en kompleks verden, hvor geopolitiske rystelser og nye globale megatrends sætter dagsordenen på tværs af landegrænser, er der brug for en større grad af integration mellem de nordiske revisionsforretninger. Nu styrker Deloitte sin fælles nordiske profil med udpegningen af danske Henrik Wellejus som nordisk leder af Audit & Assurance.

  "Jeg glæder mig meget til at kunne medvirke til øget integration i Norden og til at sikre endnu højere kvalitet og ensartet høj kundeservice på tværs af vores nordiske forretninger. Der ligger en spændende og vigtig opgave i at styrke samarbejdet på tværs af landegrænserne," siger Henrik Wellejus.

  51-årige Henrik Wellejus fortsætter som Managing Partner i Audit & Assurance Danmark, hvor han også fremover har sit primære fysiske arbejdssted. I DeloitteHuset på Islands Brygge i København leder han den danske revisionsforretning og indgår i både den danske, nordiske og europæiske ledelse af Deloitte.

  Nordisk CEO for Deloitte, Anders Dons, ser Henrik Wellejus som den oplagte kandidat til den nordiske overbygning:

  "Sammen med sit nordiske ledelsesteam bliver det Henriks opgave at tiltrække de stærkeste talenter i Norden og sikre sammenhængende og effektiv service. Det er en rolle, som passer enormt godt til Henrik, der allerede er en stærk kulturbærer i Deloitte Danmark. Med Henrik i spidsen vil vi styrke Nordens involvering i globaliseringen af Deloitte, så vi kan operere mere sammenhængende på tværs af grænser," siger Anders Dons.

  Revisor og rockmusiker

  Henrik Wellejus blev statsautoriseret revisor i 1999 og har gennem sin karriere betjent et bredt udsnit af Deloittes kunder og segmenter, blandt andet som dobbeltcertificeret pengeinstitut- og forsikringsrevisor. Til næste år kan han fejre 30 års jubilæum i Deloitte.

  Trods den traditionelle revisorkarriere har Henrik Wellejus valgt at gøre op med den traditionelle revisorlivsstil, hvor karrieren dominerer, og man arbejder solen sort. Et wake-up-call fra hans søn i 2018 betød, at Henrik Wellejus traf et aktivt valg om at stoppe med altid at have travlt og være mere til stede i familien. Som leder i Deloitte vil Henrik Wellejus fremme en kultur, hvor unge revisorer ikke knækker nakken under en urimelig arbejdsbyrde.

  Henrik Wellejus bor på Amager med sin kone og tre børn. Fritiden bruges på familie og venner, ferier, vandreture og afkobling i sommerhuset, hvis han da ikke dyrker sin store passion for musik - enten på festival som festivalgæst eller som udøvende musiker i bandet Økuller.

  Kontakt:

  Pressechef Anne Rosa Simonsen tlf.: +45 20 63 31 33 email: ansimonsen@deloitte.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/henrik-wellejus-bliver-nordisk-leder-af-audit-assurance-i-deloitte?releaseId=13651883

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **