PRM / Sund livsstil handler ikke udelukkende om kost og motion

  Pressemeddelelse fra Escalate ApS

  Derudover er den mentale sundhed også en vigtig del af den sunde livsstil. Sund livsstil er således alt lige fra hjemmetræning over sunde snacks til plantebaseret kost.

  Sund livsstil og fire veje der alle fører derhen, kan du læse om herunder.

  Kosten er det allervigtigste for en sund livsstil, men kan ikke stå alene

  Det du stopper ind i kroppen, i form af mad, snaks og drikkelse har meget stor betydning for dit velbefindende. Cola og pølser med vingummibamser til dessert har ikke noget med sund livsstil at gøre. Tvært imod er vi her ovre i total fornægtelse.

  Sund kost består af mange økologiske grønsager. Kød er ikke nødvendigt og kan i lige mål erstattes med eksempelvis kikærter. Oksekød og kikærter indeholder lige mange proteiner, så hvis det var proteinerne du var bange for at tabe, så er det ikke dem du skal bekymre dig om. Stivelse har du heller ikke brug for. Stivelse er ofte det vi tilfører maden for at føle os rigtigt mætte. Kartofler, ris, pasta og hvidt brød er stivelse. Stivelse omdannes til sukker arter og lagres i kroppen som usundt fedt. Spis dig i stedet mæt i et varieret udvalg af økologiske grønsager.

  Motion er også meget vigtig for en sund livsstil

  At få rørt kroppen er vigtigt for den sunde livsstil. Nøjes du med bare at spise sundt, uden at motionere, er du kun gået det halve af vejen. Motion betyder ikke fire timer i højt tempo på en kondicykel. Det betyder et par daglige gåture, eller en cykeltur, eller en svømmetur i havet. Det vigtige ved motion er at du gør det hver dag. Sund livsstil er kombinationen af gode vaner hver dag. God kost og en form for motion, hver eneste dag.

  Søvnen har langt større betydning end du er klar over

  At få sin nattesøvn er meget mere vigtigt end vi egentlig går og tror. Søvnen er der hvor både krop og sind bliver helet og gjort klar til næste dags strabadser. Afbrudt søvn, eller for lidt søvn gør os trætte og sætter både krop og sind i underskud.

  Skab gode rammer for din søvn. Spis godt og dyrk lidt motion, er de to nemmeste parametre at skrue på, i forhold til søvnen. Et godt sted at sove er også vigtigt. Sørg for at din seng står et sted uden rod, forstyrrende lys og at madrassen er god og passer til dig.

  Mental sundhed og bæredygtige tanker

  Sund livsstil handler også om mental sundhed. Mental sundhed begynder og slutter samme sted. Det du spiser skal du kunne spise med god samvittighed. Er din samvittighed ikke i orden, så er din mentale sundhed ikke i orden. Køre du en kort afstand i bil, i stedet for at tage cyklen, så er din samvittighed heller ikke i orden. Implementer en bæredygtig tankegang i hele din hverdag og giv derved dig selv god samvittighed.

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/sund-livsstil-handler-ikke-udelukkende-om-kost-og-motion?releaseId=13651570

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **