Pressemeddelelse fra Trelleborg
Trelleborgs kogetræf er arrangeret i samarbejde med den dygtige vikingekok Lone Bjørnskov-Bartholdy fra foreningen Trelleborgs Venner.
“Kogetræffet på Trelleborg er en lokal udgave af det store rejsende kogetræf, som hvert år afholdes et af de steder i landet, der formidler vikingetid. På det store kogetræf mødes op til 25 vikinger fra hele Nordeuropa og “nørder” vikingetidens madlavning” siger Lone Bjørnskov Bartholdy fra foreningen Trelleborgs Venner. Lone har stået i spidsen for det store rejsende kogetræf siden 2016.
På kogetræffet vil de engagerede vikinge kogekoner- og mænd fra Trelleborgs Venner arbejde med forskellige kogemetoder, som vikingerne benyttede afhængig af sæsonens råvarer for 1000 år siden.
Kogemetoder og hungersmad
Vikingernes fadebure var på denne tid af året ved at være tømt. Afgrøderne var ikke kommet op på markerne endnu, så vikingerne måtte ud at sanke.
Hungersmad er derfor temaet om lørdagen den 21. maj. Vikingerne skulle være kreative i deres madlavning på denne tid af året. Om foråret og forsommeren var de nødt til at supplere deres madlavning med det, som var tilgængeligt i naturen.
Søndag den 22. maj er kogemetoder i fokus. Tilberedning af vikingemad tager sin tid og kræver en masse brænde til den simrende gryde over bålet. Derfor er det vigtigt med den rette kogemetode for at spare på brændet, når der tilberedes et vikingemåltid.
Ekstra dimension på museumsoplevelsen
I forbindelse med kogetræffet kan du opleve vikingetiden med sanserne. Sidst på dagen er der størst chance for en smagsprøve. Hør de dygtige madformidlere fortælle om vikingernes kogekunst, imens vikingemaden simrer i den varme gryde.
Program:
Sted: Vikingeborgen Trelleborg, Trelleborg Allé 4, 4200 Slagelse
Tid: Lørdag den 21. maj kl. 10-16 – Søndag den 22. maj kl. 10-16
Kontakt:
Museumschef og leder af Trelleborg Anne-Christine Frank Larsen tlf.: 41 20 63 90 email: acl@natmus.dk
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/trelleborg-byder-velkommen-til-et-sanseligt-kogetraef?releaseId=13651439
** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **