PRM / 12 små producenter i finalen om fremtidens mad og drikke

    Pressemeddelelse fra Coop Danmark A/S

    Med 105 produkter indsendt af lokale fødevareproducenter fra hele landet var det tydeligt, at lysten til at udvikle nyt i den grad lever i Danmark. Og det generelle niveau var igen i år skyhøjt, da dommerjuryen var samlet i København og i løbet af otte sansemættede timer smagte og diskuterede sig igennem det imponerende felt.

    Dommerjuryen bestod i år af Hanna Sinivuori Schaldemose fra Irma, Kok Francis Cardenau fra Sane Foods, Kok Thomas Rode fra Rigtigmad.dk, Kok Mads Battefeld fra Sushi Anaba, Kok og sommelier Simon Olesen fra Møntergade og Kok Mikkel Maarbjerg fra KIRK+MAARBJERG, og da dagen var omme var der enighed om, at 12 produkter skilte sig så meget ud, at de fortjente at gå hele vejen til den store finale til sommer.

    “Et af formålene med Produktprisen er at få de små dygtige producenter frem i lyset. Vi fra Sol over Gudhjem er glade for den store tilslutning til årets produktpris. Vi kan se, at der bliver arbejdet målrettet og seriøst med produkterne. Vi håber at et initiativ som Produktprisen kan bane vejen til endnu flere kvalitetsprodukter til den danske forbruger,” siger Mads Marschall fra Sol over Gudhjem.

    “Igen i år er jeg imponeret over den innovationskraft, der findes derude hos de små producenter med blandt andet fokus på økologi, convenience samt udvikling af plantebaserede fødevarer. Det gennemgående for alle finalistprodukterne er, at de sidder lige i skabet på smag og kvalitet, noget der betyder meget for Irmas kunder og som vi aldrig går på kompromis med. Nogle af varerne i finalen er kendte, men der er også nogle nye og meget spændende varer, som jeg håber vi kan tilbyde vores kunder i fremtiden,” siger produktchef Hanna Schaldemose, Irma.

    Konkurrencen var igen i år inddelt i kategorierne Mad, Drikkevarer, Konfekture og Innovation:

    Finalister 2022:

    MAD

    Kylling Pastilla- South Harbour cafe

    Pizza- Take me home by Gorm’s

    Svampebøffen- Planteslagterne

    DRIKKE

    NODA Pink grapefruit- NODA

    Sprezzatura alkoholfri spritz- Quench & Tickle

    Æbleau Æblebrandy – Oremandsgaard på Præstø

    KONFEKTURE

    Kong Gulerod dessert- Rørvig desserter

    Salty Caramel Sourdough is- Jalm&B

    Citron-havreis- NIZED

    INNOVATION

    Condiment #1 bønnesauce- Contempehrary

    Seaweed & Seed snack- Wawy Wonders

    Bælg konfekt hapser- BÆLG

    De endelige vindere af Produktprisen 2022 kåres i forbindelse med Danmarks største kokkekonkurrence for professionelle kokke til Sol over Gudhjem, der i år finder sted 25. juni og afvikles på havnen på Gudhjem på Bornholm.

    For yderligere oplysninger kontakt:


    Direktør, Sol over Gudhjem Mads Marschall

    Mail: info@sogk.dk Mobil: +45 21 61 42 23


    Hanna Schaldemose, Produktchef, Irma

    Mail: hanna.schaldemose@irma.dk Mobil: +45 51 59 35 42


    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/12-sma-producenter-i-finalen-om-fremtidens-mad-og-drikke?releaseId=13651431

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **