PRM / Rekordmange skal igen sydpå: Særligt én ting bekymrer os

    Pressemeddelelse fra ALM. BRAND Forsikring A/S

    Lempede corona-restriktioner og lysere tider har for alvor fået mange til at drømme sig væk til sydens sol, når sommerferien skal nydes. Mange danskere er derfor i gang med at støve kufferten af og kontakte forsikringsselskabet, så man er helt sikker på at være dækket, hvis rejsen skulle gå i vasken.

    Hos Alm. Brand har man ekstra travlt med at hjælpe feriehungrende kunder, der har spørgsmål til deres rejseforsikring, mens de planlægger sommerferien.

    “Mange har ikke brugt deres rejseforsikring i to år og kan forståeligt nok være i tvivl om, hvordan man er dækket, hvis man bliver syg eller kommer ud for en ulykke. De spørger især om, hvordan de er dækket, hvis de bliver syge på ferien,” siger Maria Bitsch, skadechef for person- og specialskade i Alm. Brand og fortsætter:

    “Vi kan heldigvis berolige dem med, at vores rejseforsikring sørger for hjælp døgnet rundt og dækker sygeudgifter, hvis man bliver syg eller kommer til skade på sin ferie. Man skal hurtigst muligt kontakte vores alarmcentral, der sikrer, at man kommer til den nærmeste og bedste læge og får den rette behandling.”

    Selvom Udenrigsministeriets rejsevejledninger ikke længere farvemarkeres efter Covid-19 situationen, er der fortsat mange spørgsmål om muligheden for at afbestille, hvis feriedestinationen lukker landet ned.

    “Vi kan tydeligt mærke, at corona stadig spøger i danskernes ferieplanlægning. I Alm. Brand var vi blandt de første til at sikre danskere, der rejser ud, med en omfattende covid-19-relateret dækning, og den gælder fortsat. Vi dækker, hvis rejsen bliver aflyst, fordi du enten selv er syg, landet lukker eller Udenrigsministeriet fraråder rejser,” siger Maria Bitsch.

    Mange med maveonde
    Hvert år ender tusindvis af danskere med at bruge flere dage af ferien på hotelværelset på grund af maveonde. Hos Alm. Brand forventer man også at se flest af disse skader efter to år med begrænset rejseaktivitet.

    “Vi turister har mere sarte maver end de lokale, så man skal huske at bruge sin sunde fornuft. En maveinfektion med opkastning og diarré kan virkelig ødelægge ens ferie, så det er en god ide at spritte hænder jævnligt. Efter to år med corona er det heldigvis noget, vi alle er blevet gode til,” siger Maria Bitsch.

    Top-5 over de typiske skader i sommerferien:

    1. Maveonde
      Den mest almindelige sygdom, som danskerne bliver ramt af på en ferie sydpå, er akut maveinfektion. Husk at vaske og spritte dine hænder jævnligt og undgå at drikke postevandet.
    2. Solskader
      Mange tager sydpå for solen og varmen, men glemmer man at smøre sig ind i solcreme, kan det ende galt. Hvert år ender mange danskere med solskoldninger. Husk skygge og masser af solcreme.
    3. Dehydrering
      Når man er sydpå, skal man være ekstra opmærksomme på væskeindtag. Drik rigeligt vand, og hvis du ender dehydreret, så spis noget saltholdigt. Når man sveder, mister man nemlig salt.
    4. “Pool-ører”
      Mange børn får betændelse i den ydre øregang efter at have leget i swimmingpoolen og havet. Det kan forebygges ved at putte vandskyende vat i ørene, inden man hopper i vandet.
    5. Tyveri
      Lommetyve går altid efter byens turister. Undgå at have for mange kontanter på dig og vær opmærksom på dine omgivelser.

    Kontakt:

    Senior Presserådgiver Jacob Bülow Hansen email: abjcha@almbrand.dk

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/rekordmange-skal-igen-sydpa-saerligt-en-ting-bekymrer-os?releaseId=13647707

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **