PRM / Danmark har nordens bedste tjener

    Pressemeddelelse fra White Sands Communication

    NKF (Nordisk Køkkenchef Forening) står som officiel arrangør af de nordiske mesterskaber for kokke og tjenere, der kunne afgøres for første gang i fire år – grundet Coronaens hærgen i verden.

    Nordens bedste kok i 2022 blev norske Håkan Solbakk, der også vandt prisen for bedste køkkenhygiejne. Andenpladsen gik til islandske Sindri Gudbrandur Sigurdsson mens danske Michael Nørtoft (MN Dining), med kun 24 timers varsel indtog konkurrencen, da Kristoffer Ringsing blev af sygdom, hentede en flot tredjeplads.

    Nordens bedste tjener 2022 – Nordic Waiter – blev Kristine Slott Olsen (Formel B, København) foran Birk Torp fra Norge på andenpladsen og med finske Heidi Martikainen på tredjepladsen.

    Årets Nordic Green Young Chef 2022 – det grønne køkken – (kokkeelever under 25 år) blev Tojne Svee fra Norge foran Aþena Þöll Gunnarsdóttir fra Island og Mathias Thygesen og Alexander Johnsen (Restaurant Treetop i Vejle).

    Årets Nordic Young Chef 2022 (kokkeelever under 25 år) blev Gabriel Kristinn Bjarnason fra Island foran Håvard Onsøen fra Norge og Melvin Glimstål fra Sverige på tredjepladsen, der også vandt prisen for bedst køkkenhygiejne.

    Højt niveau tegner godt for fremtiden

    Heine Englund, der er landstæner for det danske tjenerlandshold og overdommer ved Nordic Waiter konkurrencen, roser de deltagende tjenere.

    – niveauet var højt og konkurrencen på podiet var tæt blandt deltagerne. Det er rart at se, at alle de nordiske lande fortsætter den positiv udvikling, vi har set gennem de senere år. Det lover godt for den service vores gæster i nordens restauranter, kan opleve fremover, siger Heine Egelund.

    President Kristine Hartviksen fra Nordisk Køkkenchef Forening er ovenud glad for det høje niveau, konkurrencerne de seneste par døgn, har budt på.

    – det er utroligt glædeligt, at en helt ny konkurrence, som Nordic Green Chef, den første af sin slags i verden, hvor man udelukkende har fokus på det grønne køkken og bæredygtighed, afslører at vi har et utroligt højt niveau i hele norden. Det grønne køkken er i fremmarch over hele verden, og det niveau vi har set fra de nordiske kokkeelever og kokke tegner et klart billede af, at vi er med helt fremme, når det kommer til anvendelsen af grøntsager mv. i det fulde måltid, siger Kristine Hartviksen.

    Gensyn med Herning i 2024

    Præsident for Kokkeforeningen Danmark, Anders Heegaard, glæder sig over et perfekt afviklet arrangement med masser af gæster i Herning.

    – alle vores samarbejdspartnere, sponsorer og ikke mindst teamet i MCH har leveret et nordisk mesterskab i verdensklasse, og vi ser frem til at gæste Herning igen i 2024, siger Anders Heegaard.

    Kontakt:

    Anders Heegaard, Præsident for Kokkeforeningen Danmark, tlf. 2175 0518
    Christian Kjeldsen, Kommunikationschef Kokkeforeningen Danmark, tlf. 2621 1145

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/danmark-har-nordens-bedste-tjener?releaseId=13647640

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **