PRM / Aarhusianerne donerer, så indlagte børn og unge kan få endnu flere besøg af Danske Hospitalsklovne på Universitetshospitalet

    Pressemeddelelse fra Lidl Danmark

    Hospitalsklovnen Luna har spredt uendelige mængder glæde blandt indlagte børn og unge på Aarhus Universitetshospital Skejby, siden hun begyndte sit vigtige virke i 2003. Men under corona-pandemien har det ikke været muligt for Luna, hvis borgerlige navn er Dorthe Andersen, at møde de indlagte børn og unge på hospitalet på samme måde, som hun plejede. I stedet har der været alternative klovnebesøg enten udendørs, med afstand eller online.

    Efter restriktionerne er blevet ophævet, er Dorthe Andersen tilbage på Aarhus Universitetshospitalet og allerede i fuld gang med at sprede glæde og rare oplevelser – for tiden har hun sin gang på BU2 Sengeafsnittet, Dagsafsnittet og på Hammel Neurocenter.

    “Det er helt fantastisk at være rigtigt tilbage hos børnene og personalet på Skejby igen. De fysiske møder mellem barn og hospitalsklovn er bare noget helt særligt. Luna kan godt lide at efterlade en lille ting til barnet efter et besøg, så mødet kan vare ved, selvom Luna går ud ad døren. Det kan være, at hun har pyntet op på hospitalsstuen eller har efterladt en lille sten,” fortæller Dorthe Andersen.

    “Vi sad bare lige dér uden at tænke på sygdom”

    Når kunderne i Lidls butikker afleverer deres tomme pantflasker og dåser i pantautomaten, kan de med et enkelt tryk på donationsknappen vælge, at beløbet går til Danske Hospitalsklovne. Ubeskåret. Og det er der heldigvis rigtig mange aarhusianere, der har valgt at gøre i 2021. Beløbet lyder nemlig på hele 46.787,5 kr., og det glæder Dorthe Andersen og hendes hospitalsklovnskarakter Luna meget.

    “Tusind tak helt dybt ind i hjertet,” lyder det fra Dorthe Andersen, der glæder sig til at få endnu flere klovnekollegaer, der kan komme ud og gøre en forskel og skabe gode oplevelser for indlagte børn og unge på Universitetshospitalet, der går igennem en meget svær tid.

    Som et helt særligt minde står et møde med en lille pige på BU2 Sengeafsnittet og en følelse af, at de fik skabt et helt særligt univers sammen – lige midt på hospitalsgangen.

    “Vi lagde slet ikke mærke til portører, sygeplejersker og læger, der kom forbi. Vi fandt bare et særligt fællesskab. Luna havde sin kuffert med, som pigen var meget betaget af at kigge i. Sådan et møde er lige præcis det som hospitalsklovnen kan. Alt udefra – selv sygdom og nåle – kan bare passere forbi. For nu sidder vi bare lige dér og er til stede uden at tænke på sygdom,” fortæller Dorthe Andersen.

    Pantdonation betyder uddannelse af endnu flere hospitalsklovne

    I 2022 har Lidl besluttet, at halvdelen af pantdonationerne til Danske Hospitalsklovne skal gå til at uddanne flere hospitalsklovne, mens den anden halvdel af pantdonationerne som vanligt går til klovnetimer på børneafdelingerne. Og at høre Dorthe Andersen fortælle om, hvordan Luna gør en forskel for de indlagte børn og unge på Universitetshospitalet understreger for adm. direktør i Lidl, Jens Stratmann, at det kun er det helt rigtige at bidrage til at uddanne endnu flere hospitalsklovne.

    “Vores samarbejde med Danske Hospitalsklovne er en hjertesag for Lidl, fordi vi ønsker at tage et samfundsansvar. Vi vil engagere og yde et aktivt bidrag til det samfund, vi er en del af, og her er Danske Hospitalsklovne et fremragende eksempel på en forening med et uvurderligt godt formål og gode værdier, som vi kan se os selv i. Derfor er det selvfølgelig utrolig glædeligt, at vores kunder bakker op om initiativet og har valgt at donere så mange penge, som gør, at der nu kan blive uddannet endnu flere hospitalsklovne.”

    Danske Hospitalsklovne har allerede startet optagelsesprøver og vil i de kommende måneder starte et nyt hold af hospitalsklovnelærlinge op på uddannelsen til at blive hospitalsklovn, og de er meget taknemmelige for samarbejdet med Lidl og pantdonationerne fra kunderne i Aarhus.

    “Vi er meget begejstrede for Lidls valg om, at halvdelen af pantdonationerne i år skal støtte vores uddannelse af endnu flere hospitalsklovne. Flere hospitalsklovne betyder, at vi kan besøge endnu flere syge børn i fremtiden. Af hjertet tak til Lidls kunder og til Lidl for at gøre det muligt at støtte i deres butikker,” siger engagementschef hos Danske Hospitalsklovne Malene Berland Grauslund.

    Læs mere om samarbejdet her: https://om.lidl.dk/ansvarlighed/samfund/subitems/undersider/danske-hospitalsklovne

    Faktaboks

    • På landsplan donerede Lidls kunder 860.904,5 kr. i flaskepant i 2021.
    • Lidls samarbejde med Danske Hospitalsklovne blev etableret i 2012, og siden 2015 har Lidl været hovedsponsor for foreningen.

    • Flaskepanten bliver doneret til klovnetimer på det lokale sygehus samt uddannelse af flere klovne.
    • Hospitalsklovnene stilles gratis til rådighed for afdelinger på hospitalet og lønnes af foreningen Danske Hospitalsklovne. Hospitalsklovnenes arbejde er kun muligt med økonomisk støtte fra private, virksomheder og fonde.
    • Der er pt. 61 hospitalsklovne hos Danske Hospitalsklovne. Det er foreningens mål at nå ud til alle børn og unge på de danske hospitaler, på landets børne- og ungdomspsykiatriske afdelinger samt bosteder for børn med svær autisme.
    • Alle hospitalsklovne gennemgår en 1,5-årig uddannelse.

    Kontakt:

    Thomas Sejersen tlf.: 76 35 00 10 email: presse@lidl.dk

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/aarhusianerne-donerer-sa-indlagte-born-og-unge-kan-fa-endnu-flere-besog-af-danske-hospitalsklovne-pa-universitetshospitalet?releaseId=13645044

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **