PRM / Smitten i Hjørring Kommune overskrider incidens-grænse

  Pressemeddelelse fra Hjørring Kommune

  Styrelsen for Patientsikkerhed har i dag torsdag d. 2. december meddelt Hjørring Kommune, at kommunen nu har et incidenstal på over 400. Derfor opfordrer Styrelsen for Patientsikkerhed nu til, at der bliver sat en række tiltag i værk over hele kommunen

  I kommunen ligger incidensen på 449,58, og den seneste uge har der været 287 nysmittede. Det betyder, at kommunen nu følger myndighedernes anbefalinger til tiltag ved høj lokal smitte.

  Hjørring Kommune opfordrer alle borgere til at få en kviktest. PCR-test bør i øjeblikket kun bruges, hvis man er smittet, nær kontakt eller har mistanke om, at man er blevet smittet.

  Kommunen vil hurtigst muligt sammen med Region Nordjylland undersøge muligheden for at udvide testkapaciteten. Vi gør opmærksom på at der indtil da, er testmuligheder i både Hjørring, Hirtshals og Brønderslev.

  Samtidig anbefales alle at have fokus på anbefalingerne om at holde afstand, lufte ud, spritte hænder og i det hele taget være opmærksom på god hygiejne.

  Samtlige af kommunens skoler og daginstitutioner er fortsat åbne og vil naturligvis følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger om tiltag ved høj lokal smitte på børne- og undervisningsområdet. Alle forældre vil snarest via AULA blive orienteret om tilrettelæggelsen af dagligdagen.

  På nedenstående link er der et overblik over de tiltag myndighederne anbefaler ved høj lokal smitte.

  https://coronasmitte.dk/nyt-fra-myndighederne/haandtering-af-lokale-smitteudbrud-med-covid-19

  Kontakt:

  Direktør for Børne-, Skole- og Undervisningsforvaltningen Jesper Carlsen på 30 46 03 37

  Skole- og Dagtilbudschef Kari Rune Jakobsen på 41 22 38 03

  Kommunaldirektør Tommy Christiansen på 41 22 30 12

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/smitten-i-hjorring-kommune-overskrider-incidens-graense?releaseId=13637781

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **