PRM / 8. klasser fordeler 100.000 kr. på onsdag i Furesø

    Pressemeddelelse fra Furesø Kommune

    Den 24. november 2021 afholder Furesø Kommune Skolebyrådsdag. På dagen indtager eleverne byrådspolitikernes pladser i Furesø Byrådssal. Skolebyrådet har fået opgaven at fordele 100.000 kr. mellem seks aktuelle og lokale projekter stillet af forvaltninger og kommunale tilbud.

    Eleverne skal i fællesskab nå frem til, hvordan pengene fordeles og herefter vil projekterne blive realiseret i 2022.

    På dagen vil flere byrådsmedlemmer også deltage for at opleve, hvordan de unge udøver lokal politik.

    Dagen dækkes af fire elever fra Søndersøskolens journalisthold, som på dagen laver et mødelokale på rådhuset om til et nyhedsstudie.

    Pressen er velkommen på dagen

    Skolebyrådsdagen afholdes den 24. november kl. 9.00-13.30 på Furesø Rådhus, og der vil være rig lejlighed til interviews med de unge, borgmester Ole Bondo Christensen, de unge politikere, vores Åben Skole Playmaker og casestillerne.

    Ida Stenum Poulsen, Åben Skole Playmaker, er tovholder og planlægger dagen. Hvis I har spørgsmål til indholdet og afviklingen af dagen, så kontakt Ida Stenum Poulsen til isp1@furesoe.dk eller 7216 5187.

    Se program nederst i mailen

    Projekterne bygger på Furesøs 2030-mål

    De seks projekter bygger på et eller flere af Furesø 2030-mål, som eleverne også har sat sig ind i under deres forberedelse i samfundsfag. I projekterne til Skolebyrådsdagen er 2030målene omsat til relevante projekter i Furesø og eleverne er på den måde med til at spore Furesø ind på arbejdet med 2030-målene.

    Alle vedtagne forslag skal efterfølgende godkendes af Furesø Byråd og ambitionen er, at de vedtagne projekter bliver ført ud i livet i løbet af 2022, så eleverne kan opleve resultatet af deres hårde politiske arbejde.

    Derfor er Skolebyrådsdagen vigtig

    Formålet med skolebyrådsdagen er at give eleverne indblik i og forståelse for den demokratiske beslutningsproces i en kommune samt et byråds udfordringer med at prioritere økonomi til forskellige lokale opgaver og løsninger.

    Eleverne får et indblik i, hvordan et byråd træffer beslutninger om, hvilken profil kommunen skal have og hvilke områder og projekter, der skal prioriteres.

    Filmpræsentationer af cases

  • Fuglekasser – et tværgående projekt for biodiversitet, formidling og håndværk (Furesø 2030 mål: 1.1 Mere natur – øget biodiversitet)
  • Rickshaw til ældre i Furesø (Furesø 2030 mål: 3.5. Stærke fællesskaber og færre ensomme ældre)
  • Helt vildt! – Rewilding af en børnehaves legeplads/udeareal (Furesø 2030 mål: 1.1 Mere natur – øget biodiversitet og 3.2 Trivsel og læring)
  • Lommepengejob og uddannelse til unge på sosu-området (Furesø 2030 mål: 3.2. Trivsel og læring og 3.4. Tryg og omsorgsfuld ældrepleje)
  • Klimahalloween (Furesø 2030 mål: 1.1 mere natur og bedre klimaløsning og 3.2. Trivsel og læring)
  • Lad Bolden rulle (Furesø 2030 mål: 3.2. Trivsel og læring og 4.3. Attraktive ungemiljøer)
  • Se også vedhæftede filer med program og cases

    Kontakt:

    Åben Skole playmaker Ida Stenum Nielsen email: isp1@furesoe.dk

    Henrik Poulsen (A) email: hpo@furesoe.dk

    Velfærdsdirektør Tine Gram tlf.: 7235 4004 email: tgr@furesoe.dk

    Kommunikation tlf.: 72354012 email: kommunikation@furesoe.dk

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/8-klasser-fordeler-100000-kr-pa-onsdag-i-fureso?releaseId=13636894

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **