PRM / Tidsbestilling til PCR-test bliver genindført i Region Hovedstaden

  Pressemeddelelse fra Region Hovedstaden

  Kravet om tidsbestilling til PCR-test gælder i hele landet fra fredag den 12. november. Det er Styrelsen for Forsyningssikkerhed, der har besluttet at genindføre tidsbestillingen. Dermed bliver testtiderne fordelt over hele dagen, så risikoen for kø og ventetid bliver mindre. Helene Bliddal Døssing, vicedirektør i Akutberedskabet med ansvar for covid-19 test og vaccination i Region Hovedstaden, siger:

  - Det er godt og vigtigt, at borgerne lader sig teste, så vi får styr på smitten. Der er en pæn efterspørgsel på PCR-test i Region Hovedstadens testcentre. Vi har testkapacitet nok, men vi har brug for en bedre fordeling af tiderne i løbet af dagen, så der ikke kommer for mange mennesker på samme tid. Jeg håber, kravet om tidsbestilling hjælper med at give et bedre flow, siger hun og opfordrer samtidig til, at man kommer så tæt på den tid, man har bestilt:

  - Hvis borgerne kommer så tæt på den bestilte tid, som muligt, så vil det give et godt flow i centrene og borgerne vil opleve, at de kan blive testet hurtigt og ikke skal bruge så meget tid på det, understreger hun.

  Kviktest er fortsat uden tidsbestilling
  Samtidig med at der indføres tidsbestilling til PCR-test, vil det ikke længere være muligt at få en kviktest i regionens PCR-testcentre.

  Ønsker man en kviktest, kan man uden tidsbestilling møde op i et kviktestcenter.

  For yderligere kontakt regionens pressevagt på presse@regionh.dk

  Fakta om tidsbestilling til PCR-test

  • Bestil tid til på coronaproever.dk
  • Se adresser og åbningstider på Region Hovedstadens testcentre
  • Kravet om tidsbestilling gælder fra fredag den 12. november
  • Myndighederne anbefaler fortsat, at man bruger mundbind, når man skal testes.
  • Læs mere om, hvornår du skal testes på coronasmitte.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/tidsbestilling-til-pcr-test-bliver-genindfort-i-region-hovedstaden?releaseId=13636113

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **