Pressemeddelelse fra Region Hovedstaden
Lige om lidt er bladene faldet af træerne langs vores veje. Men til forskel fra de foregående tre år forbliver de ikke nøgne. Lige om lidt er de beklædt med valgplakater. Træer og lygtepæle vil prydes af både kommunalpolitikere og regionalpolitikere, der ønsker en plads, enten i regionsrådet eller de forskellige byråd.
I alt har valgbestyrelsen i Region Hovedstaden godkendt 308 kandidater, fordelt på 31 kandidatlister.
Alle godkendte kandidatlister, kandidater og valgforbund til regionalvalget kan du finde her:
Lokale kampagner skal hæve stemmeprocenten
Samtidig med at valgplakaterne springer ud på træerne, skyder de danske regioner flere valgkampagner i gang. De har til formål at oplyse vælgerne om, hvad de kan få indflydelse på ved at stemme. Desuden har regionsrådet i Region Hovedstaden bevilliget 425.000 kr. til lokale kampagner, der skal være med til at øge valgdeltagelsen hos grupper, der traditionelt ikke er særligt godt repræsenterede, når der skal stemmes.
– Jeg synes, det er en meget vigtig opgave at få flere til at bruge deres stemmeret. For i et demokrati som vores, er vores valghandling den måde, vi som individer kan være med til at påvirke det samfund, vi ønsker at leve i. Derfor er det et problem, når minoritetsgrupper, socialt udsatte og f.eks. unge, bliver væk fra stemmeurnerne, siger direktør i Center for Politik og Kommunikation i Region Hovedstaden, Marie Kruse.
I alt har 11 projekter fået tildelt mellem 8.000 og 55.000 kr. i støtte. Blandt andet har Frivilligcentret i Helsinge fået 8.700 kr. til at lave oplæg om demokrati og valghandling for kvinder, der kommer fra lande uden demokratisk styreform, fortrinsvis syriske kvinder. Ballerup Kommune har fået et tilskud på 20.000 kr. til en rullende valgbus, der tager på besøg, hvor socialt udsatte har sin daglige gang.
Puljen har været forbeholdt kommuner, NGO’er, boligforeninger og resten af civilsamfundet, der ikke har en partipolitisk tilknytning. I alt modtog Region Hovedstaden 11 ansøgninger.
For mere information:
Pressekonsulent Petter Åttingsberg, 5365 6373, eller pressevagten 7020 9588
Fakta
Her er projekterne, der har fået støtte:
Den Boligsociale Helhedsplan – kampagner rettet mod minoritetskvinder i alderen 30-50.
FIC Ungdom – Kampagner rettet mod Unge i Region Hovedstaden.
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole – Projekter rettet mod unge mellem 20-25.
Frivilligcenter Helsinge – Foredrag/oplæg om demokrati og valghandling rettet mod fortrinsvis syriske kvinder.
Boligorganisationen DFB – Valginformation rettet mod unge (18-29 år) i og omkring Hedehusene, samt Charlottekvarteret.
Danske Funktionærers Boligselskab Gadehavegaard – Events der er rettet mod særligt udsatte unge og voksne, bosat i to udsatte boligområder i Høje-Taastrup Kommune.
Ballerup Kommune – Rullende valgdebat-bus med lokalpolitikere, der besøger de steder, hvor socialt udsatte opholder sig.
Ballerup Kommune – Valgdebat for unge (18-29 år).
Furesø Integrationsråd – Forskellige projekter rettet mod indvandrere og efterkommere i Furesø kommune.
Albertslund Kommune – Valgspil på de sociale medier rettet mod de 18-29-årige.
Fredensborg Kommune – Bred kommunikationskampagne rettet mod de 20-29-årige.
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kandidater-til-valget-i-region-hovedstaden-er-pa-plads?releaseId=13632814
** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **