PRM / Samfundsgevinst på +30.000 kroner hver gang en raskmeldes: Topdanmark vil tilbyde flere private behandlingsforløb

    Pressemeddelelse fra Topdanmark A/S

    Hver gang en tømrer, lærer eller pædagog bliver raskmeldt, opnår samfundet en gevinst på over 30.000 kroner om måneden, fordi personen er i arbejde frem for at modtage sygedagpenge, være i jobafklaringsforløb eller på førtidspension.

    For en funktionær er samfundsgevinsten typisk på over 47.000 kroner om måneden, viser et nyt samfundsøkonomisk regnestykke* lavet af brancheorganisationen Forsikring & Pension i samarbejde med Topdanmark.

    Derfor har Topdanmark besluttet at tilbyde endnu flere kunder, der ikke kan arbejde på grund af en ulykke eller sygdom, et privatfinansieret behandlingsforløb, der skal få dem hurtigst muligt tilbage i job.

    Der sker blandt andet ved, at selskabet vil screene 30% flere ansvars- og arbejdsskadesager alene i år.

    “Som forsikrings- og pensionsselskab har vi altid spillet en rolle på arbejdsmarkedet gennem de indsatser, vi har mange års erfaring med, nemlig at hjælpe vores kunder, der er sygemeldte, tilbage i job hurtigst og bedst muligt, ” siger Rasmus Ruby-Johansen, skadedirektør i Topdanmark.

    “Det er først og fremmest afgørende for livskvaliteten, når vi hjælper den enkelte tilbage. Virksomheder får også deres medarbejdere tilbage, samfundet sparer udgifter og får i stedet skatteindtægter, og vi skal udbetale mindre i erstatning. Derfor har vi taget en beslutning om at øge vores kapacitet, så vi kan hjælpe endnu flere som supplement til de offentlige indsatser,” siger han.

    Antal på sygedagpenge steget med 38%
    Ifølge tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering er det gennemsnitlige antal danskere, som hver måned modtager sygedagpenge, steget med 38%** de seneste tre år.

    Seneste opgørelse fra styrelsen viser, at et antal danskere svarende til over 73.000 fuldtidsstillinger modtager sygedagpenge. Samtidig viser tal fra Danmarks Statistik, at antallet af ledige stillinger nu er oppe på over 53.000. Det er rekord i statistikkens levetid.

    “Det er en bekymrende udvikling, vi ikke må og kan acceptere, især i en tid hvor der er akut mangel på arbejdskraft i flere brancher. Der har været en forventet stigning af danskere på sygedagpenge under coronanedlukningen, men vi ser desværre fortsat et højt niveau, på trods af at vi er tilbage i normale tilstande i flere dele af samfundet,” siger Rasmus Ruby-Johansen.

    7 ud af 10 raskmeldes efter privat behandlingsforløb
    Erfaringerne fra Topdanmark viser, at et skræddersyet behandlingsforløb er en af de mest effektive måder at hjælpe sygemeldte tilbage i job.

    Forløbet består typisk af en kombination af at støtte kunden gennem det offentlige sygedagpengesystem ved hjælp fra egne, private socialrådgivere og supplere med forløb, hvor specialister hjælper med behandling, genoptræning eller udredning.

    7 ud 10 af kunder, der gennemgår et behandlingsforløb hos Topdanmark, bliver fuldt raskmeldt.

    “Det tal havde uden tvivl været lavere, hvis ikke vi havde sat ind med det samme og fundet en individuel løsning,” siger Rasmus Ruby-Johansen.

    “Vi undgår en lang sygemelding, og vi vurderer fra sag til sag, hvad der er det rette forløb. Det er en omkostningstung metode, men der er gevinster for alle parter,” siger han.

    //

    *Samfundsøkonomisk regnestykke:
    Et nyt regnestykke, lavet af brancheorganisationen Forsikring & Pension i samarbejde med Topdanmark, viser, hvor meget samfundet vinder, hver gang det lykkes at raskmelde en dansker.

    For en tømrer, lærer eller pædagog med en månedsløn på 31.900 kroner er der en samfundsgevinst på hele 33.000 kroner om måneden, når personen er i arbejde frem for at modtage sygedagpenge, være i jobafklaringsforløb eller på førtidspension.

    For en funktionær med en månedsløn på 45.800 kroner er samfundsgevinsten på 47.000 kroner om måneden.

    Se vedhæftede PDF “Om regnestykket” for specifikke detaljer, kilder og metode.

    **Regnestykke på stigning i antal på sygedagpenge:

    Månedligt gennemsnit af antal danskere i alderen 16-64 år, som modtager sygedagpenge, opgjort i fuldtidsstillinger:

    • 2018: 66.868
    • 2019: 69.574
    • 2020: 84.406
    • Hele perioden 2018-2020: 73.615
    • 2021: 101.725 (tal fra januar til juli)

    Sygedagpenge udbetales til personer, der er uarbejdsdygtige på grund af sygdom.

    Lønmodtagere, selvstændige erhvervsdrivende og ledige, som modtager arbejdsløshedsdagpenge eller arbejdsmarkedsydelse, kan være berettigede til at modtage sygedagpenge

    Kilde: Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

    Kontakt:

    Pressechef Troels Karlskov email: tkj@topdanmark.dk

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/samfundsgevinst-pa-30000-kroner-hver-gang-en-raskmeldes-topdanmark-vil-tilbyde-flere-private-behandlingsforlob?releaseId=13632217

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **