Pressemeddelelse fra Landbrug & Fødevarer
Det nordiske køkken er kendt for sin rene smag og kompromisløse formidling. Det har gjort nordisk mad til et modeord langt ud over de nordiske landegrænser
– Med Embla Food Awards ønsker vi at styrke den nordiske madidentitet og hylde folkene bag maden, siger Bjørn Gimming, formand for Den Norske Landboforening og vært for prisen i 2022.
Til marts fejrer vi nordisk mad gennem en storslået prisuddeling i den norske hovedstad, Oslo. Det er nu muligt at nominere i alle syv kategorier. Du kan nominere dig selv, en kollega eller et gastronomisk forbillede.
På emblafoodaward.com kan du nominere kandidater i følgende kategorier:
· Nordisk fødevareproducent
· Nordisk madiværksætter
· Nordisk madhåndværker
· Nordisk madkommunikatør
· Nordisk mad til mange
· Nordisk maddestination
· Nordisk mad til børn og unge
Der vil blive anvendt forskellige kriterier til at evaluere kandidaterne, eksempelvis bæredygtighed, originalitet, ærlighed og “nordisk”.
Siden emblafoodaward.com er åben for nomineringer i hele oktober. En national jury udpeger kandidater fra deres eget land. Disse vil blive præsenteret i midten af december.
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nu-abnes-der-for-nomineringer-til-embla-food-awards-2021-den-nordiske-madpris?releaseId=13630976
** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **