PRM / De Paralympiske Lege i Tokyo var et stort skridt for parasporten

    Pressemeddelelse fra Danmarks Idrætsforbund

    Fælles pressemeddelelse fra DIF og Parasport Danmark

    For første gang i historien har OL- og PL-atleter i Danmark delt fanebærerarrangement, udstilling på Experimentarium og medaljebonus, og aldrig har der været flere sportslige eksperter tilknyttet de bedste danske para-atleter. Der er ingen tvivl om, at samarbejdet mellem DIF, Team Danmark og Parasport Danmark har løftet den danske PL-deltagelse til et nyt niveau – også selv om det ikke umiddelbart kan aflæses i medaljeregnskabet, hvor det blev til fem danske medaljer; to færre end i Rio i 2016.
    – Vi har i Tokyo set, hvor mange fordele det giver, når vi arbejder tæt sammen. Både helt lavpraktisk, men især også i forhold til at give atleterne de bedst mulige rammer for at præstere. Vi glæder os meget til i fællesskab med Team Danmark, Parasport Danmark og vores forbund at fortsætte det gode samarbejde om at løfte parasporten yderligere frem mod Paris 2024, siger Hans Natorp, formand for Danmarks Idrætsforbund, der også glæder sig over, at den nyudnævnte kulturminister, Ane Halsboe-Jørgensen, tog til Tokyo for at støtte de danske atleter.

    Det er første gang, at DIF har det operationelle ansvar for de danske atleters deltagelse ved de Paralympiske Lege. Opgaven er blevet varetaget i et tæt samarbejde mellem DIF, Team Danmark og Parasport Danmark, og netop denne nye konstruktion skal for alvor vise sit værd i de kommende år.
    – Der er store perspektiver i den nye konstellation, og atleterne har haft adgang til langt mere ekspertbistand, end vi alene ville kunne tilbyde dem. På sigt får det stor betydning. Vi ser også, at parasporten i det hele bliver eksponeret langt bredere, eksempelvis på Experimentarium, fordi vi til sammen har flere muskler, og det glæder mig meget, at vi nu oplever den ligestilling mellem OL- og PL-atleterne, som vi har kæmpet for i mange år. Det har stor betydning for atleterne og for mennesker med handicap i det hele taget, lyder det fra John Petersson, formand for Parasport Danmark.

    Han sender samtidig en stor tak til alle dem, der i det daglige knokler for at give atleterne de bedst mulige vilkår.
    – Vi skylder også specialforbundene, klubberne og de mange andre, der står bag atleterne, en stor tak. Vi har et stærkt samarbejde, og det er i høj grad også deres fortjeneste, at para-atleterne kan præstere på så højt niveau.

    Den nye samarbejdskonstellation skal nu evalueres, inden der kigges frem mod de næste Paralympiske Lege i Paris om tre år – forhåbentlig med masser af tilskuere på tribunerne og endnu flere store danske sportsøjeblikke.

    Om de Paralympiske Lege i Tokyo
    Den danske trup ved PL i Tokyo bestod af 25 atleter fordelt på idrætterne atletik, badminton, bordtennis, cykling, kørestolsrugby, ridning, svømning og taekwondo. De danske atleter vandt fem medaljer:

    Guld: Tobias Thorning Jørgensen, dressur, individuel test, grad III
    Guld: Tobias Thorning Jørgensen, dressur, freestyle, grad III
    Guld: Lisa Kjær Gjessing, taekwondo, K44-58kg
    Sølv: Peter Rosenmeier, bordtennis, SM6
    Bronze: Daniel Wagner, atletik, længdespring, T63

    Læs mere på www.paralympiskelege.dk samt Facebook og Instagram (Danmark til PL). Det officielle danske OL- og PL-hashtag er #allfordenmark.

    Kontakt:

    Kommunikationsansvarlig for PL Louise Dyring Mbae tlf.: 20510696 email: ldm@dif.dk

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/de-paralympiske-lege-i-tokyo-var-et-stort-skridt-for-parasporten?releaseId=13630398

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **