PRM / Udstilling om FN’s verdensmål i X-rummet på Næstved Bibliotek

  Pressemeddelelse fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

  Udstillingen består af 25 foto- og informationsplancher, hvor målene, deres fremdrift og relevans i dansk og global sammenhæng anskueliggøres. Sammen med udstillingen er udarbejdet arbejdsark til skolernes mellemste og højeste klassetrin for at inspirere til at tage emnet op i kommunens skoler.

  Baggrunden for udstillingen

  For få år siden troede vi, at det var omkring år 2100, at vi alle ville mærke konsekvenser af f.eks. klimaforandringer. Nu ved vi, at det sker allerede nu, og at vi indenfor den næste 10 år kommer til at mærke betydelige ændringer. Dette gør verdensmålene, herunder klimamålet, vigtigere end nogensinde.

  Verdensmålene udstikker en fælles indsats for jordens befolkninger, som er nødvendig for at sikre klodens fælles miljø og klima, bekæmpe fattigdom og social nød og reducere ulighed og undgå væbnede konflikter.

  FN's verdensmål er resultatet af den mest omfattende proces i FN's historie. Mere end 8 millioner mennesker fra hele kloden har deltaget direkte i formuleringen af målene. Fra Danmark har ca. 5000 personer været involveret.

  Udstillingen giver mulighed for at stifte bekendtskab med verdensmålene og vigtige spørgsmål i forbindelse med dem. Spørgsmål som har betydning for din og min - og især vores børns fremtidige hverdag.

  I forbindelse med udstillingen er der mulighed for at høre to oplæg fra Globale Seniorer på Næstved Bibliotek. Den 7. september vil Bjørn Førde fortælle om FN's verdensmål. Hvad man kan gøre for at komme dem i møde - og at der egentlig ikke er så stor forskel på Næstved og Botswana.

  28. september vil Leif Sønderberg fortælle hvordan du kan leve dit liv godt og bæredygtigt.

  Hvem er Globale Seniorer?

  Globale Seniorer er et netværk for alle med erfaringer fra internationalt samarbejde. Alle der har lyst og kræfter til at fortsætte et internationalt engagement på den anden side af en aktiv indsats på arbejdsmarked eller i en interesseorganisation. Men Globale Seniorer er også for alle andre, der savner en platform for et brændende internationalt engagement.

  Kontakt:

  Bibliotekar Jesper Christensen tlf.: 5588 4158 email: jechr@naestved.dk

  Bibliotekar Ida Eriksen tlf.: 5588 4013 email: ideri@naestved.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/udstilling-om-fns-verdensmal-i-x-rummet-pa-naestved-bibliotek?releaseId=13630436

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **