PRM / Wung-Sung, science fiction og forsvundne danskere

    Pressemeddelelse fra Guldborgsund Kommune

    Efter en skøn sommer, hvor hverdagen mere og mere ligner sig selv igen, er Guldborgsund-bibliotekerne nu klar med et sprængfuldt arrangementsprogram for både børn, unge og voksne. Biblioteket udkommer denne gang med ikke bare én, men hele to arrangementsflyere og det er der en helt særlig grund til. Foruden arrangementsflyeren for efteråret, lancerer biblioteket fra i år en temamåned i september.

    “Som noget nyt har vi valgt at prøve kræfter med en temamåned. Det kan være en bestemt genre, vi åbner op og udforsker fra forskellige vinkler, men det kan lige så vel være et bestemt emne, vi sætter fokus på, og som vi gerne vil belyse gennem forskellige aktiviteter sammen med borgerne”, fortæller bibliotekar Nicolai Gren Hagelskjær, der er en af initiativtagere bag temamåneden.

    Temamåned om science fiction
    I år er valget faldet på genren science fiction, som i månedens løb vil blive tilgået på vidt forskellige måder. Fx kan du komme med på LitteraGÅtur i Hyde Skov, hvor du sammen med andre drøfter Olga Ravns fremtidsroman De ansatte. Du kan også blive klogere på det tiltagende overvågningssamfund, hvor de sociale medier efterhånden kender os og vores vaner bedre, end vi selv gør i foredraget Overvågningssamfundet – nu og i fremtiden af professor ved Aarhus Universitet, Peter Lauridsen. Eller hvad med at krybe ned i stolen og nyde en af de mange gode sci-fi film, biblioteket byder på?

    Der er også aktiviteter til børnene, der fx kan tilbringe et par timer i en fjern galakse i en af de to spændende workshops, hvor der skal fabrikeres henholdsvis UFO’er og lyssabler. Hvad der ellers gemmer sig af sci-fi-arrangementer, kan du læse mere om på guldbib.dk eller på flyeren, som du kan hente på dit lokale bibliotek.

    Håndarbejde og spændende foredrag med lokal vinkel
    Selvom september i den grad er dedikeret til science fiction, har biblioteket bestemt også andet at byde på i efterårets tre måneder. Er du vild med håndarbejde, kan du fx lære at strikke raglan, når strikdesigner Lene Randorff viser teknikken i en strikkeworkshop på Nørre Alslev Bibliotek. Er du mere til brodering med et stænk af humor, så er broderisten Trine Runge Jessens broderiworkshop helt sikkert noget for dig. Selv børnene kan prøve kræfter med håndarbejde, når Eva Press lærer børnene at væve kendte figurer på Stubbekøbing Bibliotek.

    Som altid byder biblioteket også på spændende foredrag – både af forfattere og andre aktører. Et af de helt store navne, der lægger vejen forbi Stubbekøbing Bibliotek i efteråret, er den prisvindende forfatter Jesper Wung-Sung, der blandt andet har skrevet den anmelderoste roman Kvinde set fra ryggen, som er fortællingen om den unge Ida Ilsted fra Stubbekøbing, maler Vilhelm Hammershøis kone, som vi kender fra kunstnerens malerier. Og vi bliver på Falster, når Threin Ottossen og Anne Pilø Melillo gæster Væggerløse Bibliotek og fortæller om tankerne bag deres fælles guidebog 111 steder på Lolland-Falster som du skal se i oktober.

    Gribende historier bag dokumentarprogrammer
    På Hovedbiblioteket er det en helt anden boldgade, vi befinder os i. I oktober lægger tv-vært Kristian Bech vejen forbi Salen, hvor han fortæller om sit arbejde og om jagten på forsvundne danskere i dokumentarserien Som sunket i jorden, der i januar slog alle rekorder som det mest sete dokumentarprogram på TV2 i 10 år. Du kan også høre Årgang-0 stjernen Stephanie Siguenzas gribende historie om en turbulent opvækst med hele den danske befolkning som tilskuer, når hun i november fortæller om sin barske barndom i foredraget Mit liv som ufrivillig kendt.

    Lidt mindre dramatisk bliver det, når Jan Kjær kommer med gode råd til, hvordan du skaber gode spilvaner for dit barn, der måske indimellem bruger lidt for mange timer foran skærmen. Du kan fx blive klogere på, hvordan spillene fastholder børnene og hvor grænsen går mellem et sundt og et usundt spilforbrug i foredraget Hjælp! Spillet ta’r mit barn.

    Derudover byder biblioteket også på hyggelige og livsbekræftende arrangementer, som tæller alt fra babyrytmik og børneforestillinger til lytteklubber og bogcafeerne, der skulle have været afholdt i foråret.

    Kig forbi dit lokale bibliotek og hent en flyer eller to sidst i uge 34. Du kan desuden se hele det spændende program for efteråret på guldbib.dk allerede nu.

    Kontakt:

    Sonja Christina Rasmussen, assisterende leder af biblioteket, telefon 2518 0691
    Nicolai Gren Hagelskjær, bibliotekar, telefon 5473 1636
    Mette Rygaard Poulsen, Kommunikationskonsulent, telefon 5473 2545

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/wung-sung-science-fiction-og-forsvundne-danskere?releaseId=13628963

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **