PRM / Nordic Capital gennemfører investering i LEO Pharma

  Pressemeddelelse fra LEO Fondet

  LEO Fondet og Nordic Capital meddeler i dag, at Nordic Capitals investering i LEO Pharma, der blev annonceret i marts, nu formelt er gennemført. Med en investering på EUR 450 millioner er Nordic Capital blevet minoritetsejer af LEO Pharma og dermed partner med LEO Fondet, som fortsat er virksomhedens kontrollerende ejer.

  "Vi er meget glade for at afslutte handlen og starte et nyt kapitel i LEO Pharmas historie. Med LEO Fondet som virksomhedens langsigtede, kontrollerende ejer og Nordic Capital som partner og medejer, får LEO Pharma det bedst mulige fundament for fremtidig udvikling og succes. Vi er overbeviste om, at denne nye ejerskabsmodel kan bidrage til realiseringen af LEO Pharmas betydelige potentiale - og vi ser meget frem til samarbejdet med Nordic Capital," siger Jesper Mailind, CEO i LEO Fondet.

  Nordic Capital er en af de mest aktive og erfarne investorer inden for sundhedsområdet på globalt plan. Selskabet har en lang erfaring med investeringer i innovative virksomheder og har med succes opbygget brancheførende virksomheder i tæt samarbejde med ledelsesteams og medarbejdere. Siden 1989 har Nordic Capital investeret mere end EUR 7 milliarder fordelt på 29 investeringer på sundhedsområdet i Europa og Nordamerika. Inden for medicinalindustrien omfatter Nordic Capitals nuværende og tidligere porteføljevirksomheder eksempelvis Advanz Pharma, Acino, Nycomed, Fougera, Biovitrum og Meda. Nordic Capital har i dag 14 porteføljeselskaber indenfor sundhedssektoren med ca. 44.000 ansatte og en samlet omsætning på mere end EUR 6 milliarder.

  Kontakt:

  LEO Fondet
  Signe Krabek, Head of Communication and Public Affairs
  Tlf: +45 20 49 68 69
  E-mail: signe.krabek@leo-foundation.org

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nordic-capital-gennemforer-investering-i-leo-pharma?releaseId=13626915

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **