PRM / Det rullende sommerkøkken

    Pressemeddelelse fra Madkulturen

    Åbent mad-event i byrummet

    Mangler du inspiration til, hvad du skal lave i byen til sommer med venner eller familien? Og kunne du tænke dig, at I sammen tilbereder et nemt, velsmagende og grønt måltid mad? Så besøg det ‘Det rullende Sommerkøkken’.

    I juli og august inviterer Madkulturen danskere og turister med i udekøkkenet i Aalborg, Aarhus, Odense og København. Det rullende Sommerkøkken er en gratis madoplevelse i byrummet, hvor gæsterne – guidet af dygtige kokke – selv tilbereder et nemt og klimavenligt måltid af friske madvarer. Gæsterne vælger selv hvilke af råvarerne, de vil bruge – og kokkene giver deres bedste tips og tricks til, hvordan de kan tilberedes til lette, velsmagende måltider.

    En del af gastronomiscenen

    Det rullende Sommerkøkken er en del af regeringens sommerpakke. Madoplevelserne afvikles i samarbejde med lokale kokke, hvis hjerte banker for den bæredygtige hverdagsmad. Kokkenes deltagelse giver mulighed for at sætte fokus på den gastronomiske scene.

    – Jeg glæder mig super meget til at sparke gang i denne her turné. Og især til at se, hvordan lokale kokke kan inspirere børn og voksne til at lave nem, grøn og lækker hverdagsmad. Det er kendt viden, at den mad vi spiser, spiller en væsentlig rolle i klimakrisen. Men hvis vi skal spise mere af det, der er sundt for os og klimaet, skal det virkelig også smage godt. Så jeg håber især, at det kan inspirere os, der måske synes, det kan være svært at finde ud af, hvordan man laver mad med flere grøntsager og mindre kød, siger fødevareminister Rasmus Prehn.

    Madlavning på den bæredygtige måde

    Det rullende Sommerkøkken arrangeres og afholdes af Madkulturen, en selvejende institution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Madaktiviteterne i byerne skal give danskerne erfaringer med, hvordan de selv kan tilberede nem, grøn og lækker hverdagsmad, fortæller Judith Kyst, direktør i Madkulturen:

    – Vores undersøgelser viser, at rigtig mange gerne vil spise mere klimavenligt, men grøntsager og især bælgfrugter er en udfordring. Det kræver tips til tilsmagning og tilberedning at få det grønne til at fylde endnu mere i vores hverdagsmad. Her er en unik mulighed for, at de kokke der brænder for bæredygtighed, kan give deres bud på, hvordan danskerne kan hjælpes til at spise mere klimavenligt. De gastronomiske fyrtårne er nemlig en del af løsningen, når det kommer til at lære danskerne at lave klimavenlig mad, siger Judith Kyst.

    Hun tilføjer:

    – Samtidig ved vi, at det netop er, når vi får lov at have maden mellem fingrene og afprøve teknikkerne under kyndig vejledning, at vi efterfølgende tør kaste os ud i det derhjemme.

    Det gratis at deltage i Det rullende Sommerkøkken, og det kræver ingen forudgående tilmelding.

    Om Det rullende Sommerkøkken

    Aktiviteterne i Det rullende Sommerkøkken arrangeres og afholdes af Madkulturen, der er en selvejende institution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

    Første stop på ruten er Aalborg, hvor Fødevareministeren vil lave mad sammen med sommergæsterne onsdag den 7. juli klokken 11.00-12.00. Det foregår på Honnørkajen i Aalborg.

    Det rullende Sommerkøkken vil være i Aalborg den 7.-10. juli og der er åbent for gæster kl. 11-14 og kl. 16-19 hver dag.

    Det rullende Sommerkøkken besøger de fire store byer i disse uger:

    • Aalborg uge 27
    • Aarhus uge 28
    • Odense uge 29
    • København uge 31-34

    Læs mere:
    www.madkulturen.dk/sommer

    Siden vil løbende blive opdateret med flere informationer om tid, sted og deltagende kokke.

    Kontakt:

    Presse- & kommunikationsansvarlig Minna Wright tlf.: 2083 0145 email: minna@madkulturen.dk

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/det-rullende-sommerkokken?releaseId=13625521

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **