PRM / Fodbold EM kvartfinale i Baku den 3. juli

  Pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet

  Aserbejdsjan er orange i Udenrigsministeriets rejsevejledninger, hvilket betyder, at alle ikke-nødvendige rejser for tiden frarådes. Dette gælder dog ikke for færdigvaccinerede og tidligere smittede med fast bopæl i Danmark samt deres medrejsende børn under 18 år. Det er den rejsendes egen beslutning at vurdere, om en rejse er nødvendig, og der er ikke lovkrav om at følge Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

  Antallet af registrerede covid-19 tilfælde i Aserbajdsjan i den seneste tid har været på et lavt niveau. Men EU har endnu ikke truffet beslutning om at åbne for indrejse fra Aserbajdsjan, og derfor er landet fortsat orange i Udenrigsministeriets rejsevejledning.

  Da Danmark skal spille UEFA kvartfinale gælder der særlige regler for indrejse og visum til Aserbajdsjan, som tilrejsende fodboldfans bør være opmærksomme på, særligt i forhold til visum og timing af PCR test.

  Visumkrav

  Der kræves visum for at kunne indrejse. Danske statsborgere og statsløse personer, som har permanent opholdstilladelse i Danmark, kan søge om visum i forbindelse med Danmarks kamp i Baku. Hvis man ikke er dansk statsborger eller statsløs med permanent opholdstilladelse i Danmark, kan man ikke søge om visum til Aserbajdsjan på basis af fodboldkampen.

  På denne hjemmeside Republic of Azerbaijan Official Electronic Visa Portal (evisa.gov.az) kan man søge om et elektronisk visum. Et elektronisk standardvisum tager normalt tre arbejdsdage at få udsted og koster 23 USD. Hvis man betaler 51 USD kan man få det hasteekspederet på kun tre timer. Man vil modtage sit visum pr. mail. Det anbefales derfor at søge visum hjemmefra i god tid før afrejse.

  Der er også mulighed for at få udstedt et visum ved ankomst, men det frarådes af de lokale myndigheder bl.a. pga. covid-19 risiko i køen. Der er krav om mundbind på fly og i lufthavn, ligesom din temperatur kan skulle tjekkes i lufthavnen.

  Et standard visum er "single entry" og gyldigt 90 dage, og giver ret til at opholde sig i landet 30 dage. Det er et krav, at ens pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter dato for visumudstedelsen.

  UEFA EURO 2020 billet

  Der stilles ikke krav om dokumentation for billet ved selve visumansøgningen, men det er selvsagt et krav, at man har en billet til kampen eller anden form for dokumentation for, at man vil skulle have adgang til stadion. Man skal kunne fremvise sin billet ved grænsekontrollen.

  Krav om gyldig PCR test

  Rejsende skal medbringe en gyldig PCR test også selvom man er vaccineret eller tidligere smittet. Der er krav om karantæne for indrejsende. UEFA billetholdere er dog undtaget fra landets karantænekrav, hvis de ved indrejse kan fremvise en max 72 timer gammel negativ PCR-test. Der kræves ikke fremvisning af test ved indgang til selve stadionet.

  Ved afrejse fra Aserbajdsjan skal der igen fremvises en negativ PCR test som er max 72 timer gammel ved afrejse. Såfremt en test taget i Danmark ikke er for gammel, vil denne godt kunne fremvises ved afrejse. Ellers vil der skulle tages en ny test i Aserbajdsjan, hvor det vel at mærke mindst tager 12 timer før resultatet foreligger pr mail og med QR kode. Gennemsnitsprisen for en test i Aserbajdsjan er 45 Euro, og her kan certificerede testklinikker findes: https://www.azal.az/en/information/covid-clinics

  Gode råd til rejsen

  Rejsende rådes til at tjekke de nærmere krav med flyselskab, at have styr på rejseforsikring og at downloade Udenrigsministeriets gratis app Rejseklar, så man kan få opdateret information om rejsetid og modtage beskeder under rejsen. Rejseklar kan downloades her: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/um-rejseklar-app/

  Der gælder krav om test og isolation efter hjemkomst fra orange lande. Færdigvaccinerede og tidligere smittede er undtaget fra disse test- og isolationskrav. Se nærmere herom på www.coronasmitte.dk (link):

  https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/emner/rejser-til-eller-via-danmark/lovkrav-ved-indrejse

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fodbold-em-kvartfinale-i-baku-den-3-juli?releaseId=13625211

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **