PRM / Dansk Metal roser aftale om elevfordeling

  Pressemeddelelse fra Dansk Metal

  Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti, SF, Radikale, Enhedslisten, Alternativet og Kristendemokraterne i dag indgået en aftale om elevfordeling på gymnasierne. Dansk Metal stiller sig positive over for den fremtidige fordeling på de erhvervsgymnasiale uddannelser:

  "Det er vigtigt, at de elever, der vælger en erhvervsgymnasial uddannelse, også får lov til at begynde på den. Derfor er det godt, at aftalen sikrer, at hvis man vælger fx en HTX, så kommer man også ind på HTX. Også selvom der ligger et alment gymnasium tættere på. Det er den helt rigtige vej at gå.
  Et andet vigtigt element er også, at erhvervsgymnasierne får en overkapacitet, så der er plads til alle, der vil gå den vej," siger Kasper Palm, forbundssekretær i Dansk Metal.

  Aftalen fastlægger også principperne for en fremtidig institutionslovgivning, og her er det vigtigt, at parterne får plads i bestyrelser på fusionerede institutioner:

  "De erhvervsgymnasiale uddannelser har et stærkt fokus på arbejdsmarkedet, og derfor skal arbejdsmarkedets parter selvfølgelig sidde i bestyrelserne. Det er en del af uddannelsernes DNA, og det kan det almene gymnasium sikkert også lære noget af", slutter Kasper Palm, forbundssekretær i Dansk Metal.

  Kontakt:

  Pressekonsulent Petrine Jørgensen tlf.: 30583186 email: pejr@danskmetal.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/dansk-metal-roser-aftale-om-elevfordeling?releaseId=13623831

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **