PRM / Iværksættere fik langtidsholdbar EU-hjælp til trivsels-app

    Pressemeddelelse fra Erhvervsstyrelsen

    Selv den mindste forhindring kan være et stort bump på vejen for en nystartet iværksættervirksomhed. Derfor sender iværksætteren Louise Herping Ellegaard i dag en venlig tanke til EU-projektet “Velfærdsteknologisk vækstløft”, som hjalp med at skrue forretningen sammen.

    “Når man er i opstartsfasen, kan selv små skub fremad betyde meget for en iværksættervirksomhed, og den skal komme på det rigtige tidspunkt. Vi fik konsulenthjælp for 54.000 kr., da vi havde mest brug for det, og det har virkelig bragt os mange skridt videre,” siger Louise Herping Ellegaard, administrerende direktør i MYiNNERME.

    Louise Herping Ellegaard har grundlagt virksomheden sammen med børne- og ungepsykologen Marie Ulstrup, og sammen har de udviklet en app med behandlingsforløb til børn, unge og forældre med følelsesmæssige problemer. Appen bliver solgt via App Store og Google Play, men Louise Herping Ellegaard måtte trods sin mangeårige erfaring som iværksætter – og med salg af en stor iværksættervirksomhed bag sig – efter to års drift indse, at der var brug for hjælp udefra.

    “Jeg var vant til at sælge til kommunerne, og det var helt nyt for mig at arbejde direkte med kunder (B2C). Det var ikke det nemmeste i verden, så vores omsætning var behersket. Desuden havde vi kun en prototype på markedet, vi finansierede al udvikling selv, og vi havde meget brug for en finansieringsstrategi, en vækstplan og private investorer,” fortæller Louise Herping Ellegaard.

    Hjælpen kom fra regionalfondsprojektet “Velfærdsteknologisk vækstløft”, som Welfare Tech og Erhvervshus Fyn drev frem til årsskiftet, hvor projektet sluttede. Projektet hjalp små og mellemstore virksomheder inden for sundheds- og velfærdsinnovation med vækstplaner, der udvikler og løfter virksomhederne til vækstvirksomheder.

    Her fik MYiNNERME hjælp fra en konsulent i et særligt tilpasset forløb, og det var lige netop dét, der skulle til at få vognen over bumpet, siger Louise Herping Ellegaard:

    “Når man beder om folks penge, skal man have styr på sine budgetter. Og det fik vi via konsulenten, som blandt andet komprimerede alle vores økonomiske scenarier i en enkel Excel-model, som vi stadig bruger.”

    Konsulentens rådgivning var årsagen til, at det lykkedes at få et COVID-19-lån hjem fra Vækstfonden. Lånet gav MYiNNERME mulighed for at ansætte en Chief Technology Officer (CTO), som siden har fået en MVP-version (minimum viable product, red.) på markedet. Samtidig er der blevet råd til at afprøve en række muligheder inden for markedsføring, så salget kan styrkes.

    Ros til specifikke konsulentforløb

    Netop den personlige konsulentrådgivning er af mange af de deltagende virksomheder i “Velfærdsteknologisk vækstløft” i den afsluttende eksterne evaluering blevet fremhævet som et afgørende element.

    Hver virksomhed har kunnet få støtte til ekstern rådgivning for op til 95.000 kr., og mange af dem har gennemgået et vækstforløb og en strategisk udvikling, som minder om MYiNNERME’s. I den afsluttende eksterne evaluering vurderes det, at 19 af de 21 deltagende virksomheder i dag er blevet til vækstvirksomheder.

    Projektleder Michael Larsen, Erhvervshus Fyn:

    “Der sker noget i en virksomhed, når den tvinges til at forholde sig strategisk til sin udvikling. Vi oplevede, at virksomheder via projektet kom i gang med strategisk arbejde, som man for længst skulle have gjort, og at andre fik kvalificeret det strategiarbejde, som allerede var gennemført.”

    I MYiNNERME er der nu to milepæle i horisonten: Eksterne investorer skal med ombord, og så skal der som afløser for Louise Herping Ellegaard ansættes en ny administrerende direktør, der kan sparke døre ind og skabe salg og omsætning – ikke mindst på de udenlandske markeder, mens Louise Herping Ellegaard fremover vil fokusere på produktudvikling.

    “Vi ønsker at vokse hurtigt, fordi der er stort behov for vores produkt. Alt for mange børn og unge har ondt i livet, og pandemien har ikke gjort det bedre,” siger Louise Herping Ellegaard.

    Partneren Marie Ulstrup, som er autoriseret psykolog og specialist og supervisor i børne- og ungepsykologi, supplerer:

    “Jeg oplever, at flere og flere børn, unge og forældre søger professionel hjælp til at forstå og håndtere deres problemer. Presset på børne- og ungepsykologer som mig stiger, og ventelisterne bliver længere. Vores app giver adgang til professionel rådgivning døgnet rundt, og børn og forældre kan arbejde med problemerne i deres eget tempo.”

    FAKTA Om “Velfærdsteknologisk vækstløft”

    Projektet, der løb mellem august 2016 og december 2020, gav sparring og rådgivning til innovative SMV’er inden for forretningsområdet sundheds- og velfærdsinnovation. Målet var at udarbejde specifikke vækstplaner, der udvikler og løfter virksomhederne til at blive vækstvirksomheder. Projektet henvendte sig til SMV’er i Region Syddanmark, Region Midtjylland og Region Nordjylland, og målet var, at 20 SMV’er fik udarbejdet en vækstplan, og at projektet ville afføde 7 nye vækstvirksomheder. Begge mål er indfriet med 21 vækstplaner og 19 vækstvirksomheder.

    Projektet blev drevet af Welfare Tech og Erhvervshus Fyn. EU’s Regionalfond har støttet med 1,5 mio. kr.

    Læs mere om projektet i Erhvervsstyrelsens projektdatabase

    FAKTA Om EU’s Regionalfond

    I perioden 2014-2020 investerer EU’s Regionalfond, Socialfond og danske partnere hvert år 1 mia. kr. i aktiviteter, der skaber vækst og beskæftigelse i hele landet.

    Regionalfondsprogrammet for 2014-2020 er målrettet bedre vækstvilkår for små og mellemstore virksomheder, der spiller en vigtig rolle i at skabe vækst og nye arbejdspladser i Danmark.

    Derfor medfinansierer EU’s Regionalfond projekter, der skal:

    • Styrke virksomhedernes innovationsevne
    • Udarbejde vækstplaner for virksomhederne
    • Hjælpe virksomhederne med at blive mere ressourceeffektive.
    • Understøtte bæredygtig, grøn byudvikling i kommuner med byer over 30.000 indbyggere

    Kontakt:

    Louise Herping Ellegaard, MYiNNERME, CEO, +45 22 33 15 20
    Eigil Pedersen, Erhvervshus Fyn, +45 31 63 69 13

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ivaerksaettere-fik-langtidsholdbar-eu-hjaelp-til-trivsels-app?releaseId=13623575

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **