PRM / Kirkens Korshær har valgt ny formand

  Pressemeddelelse fra Kirkens Korshær

  I 2019 overgik Kirkens Korshær til at være en frivilligbåret, medlemsbaseret forening. I weekenden holdt foreningen sit årsmøde og generalforsamling, der grundet covid-19 blev holdt digitalt.

  Efter en veloverstået generalforsamling holdt den nye hovedbestyrelse deres første møde. Her blev Ian Ørtenblad valgt som ny formand, mens Niels Otto Maibom blev genvalgt som næstformand.

  Ian Ørtenblad overtager formandsposten efter Birgit Bouet Friis, som efter 10 år trådte tilbage fra både formandsposten og hovedbestyrelsen på weekendens årsmøde.

  Kirkens Korshærs hovedbestyrelse består af 13 medlemmer, hvoraf fem medlemmer er direkte valgt af medlemmerne. En af de medlemsvalgte er den nyslåede formand for hovedbestyrelsen.

  Ny chef er en af de første opgaver

  Forud for den digitale generalforsamling meddelte chef for Kirkens Korshær, Helle Christiansen, at hun efter samlet 23 år som frivillig eller ansat i Kirkens Korshær og 10 år som chef træder tilbage til efteråret. En af den nye hovedbestyrelses opgaver vil derfor være at planlægge og stå for ansættelsen af en ny chef for Kirkens Korshær.

  - Jeg går ind i arbejdet med en bevidsthed om, at Kirkens Korshær befinder sig i en særlig tid, siger Ian Ørtenblad.

  - Kirkens Korshær er ved at komme godt på benene efter coronakrisen, der har påvirket både økonomien og vores arbejde. Samtidig står vi midt i en proces, hvor den nye organisatoriske struktur skal rulles ud, og så skal vi ikke mindst have fundet den nye og rette chef for Kirkens Korshær.

  Sammenhænge på tværs i Kirkens Korshær

  Ian Ørtenblad er til daglig diakoni-, fængsels- og sognepræst i Ribe Stift. Han startede som frivillig i Kirkens Korshær tilbage i 2003, hvor han blev frivillig i Sct. Nicolai Tjenesten og en københavnsk varmestue. Da han flyttede til Sønderjylland, blev han formand for den lokale storkreds for Kirkens Korshær. I 2011 blev han valgt ind i regionsudvalget for Region Syd og blev medlem af Kirkens Korshærs hovedbestyrelse.

  - I mit virke har jeg fået en dyb indsigt i Kirkens Korshærs alsidige og værdifulde arbejde. Jeg har arbejdet for at skabe gode møder mellem frivillige og medarbejdere, mellem det indtjenende og det sociale arbejde og mellem land og by, siger Ian Ørtenblad.

  - De møder er vigtige, fordi de er med til at binde Kirkens Korshær sammen på kryds og tværs. Og fordi de minder os om, hvad arbejdet går ud på. For selvom der tit er fokus på, hvordan vi samler flere midler ind, så er det afgørende altid, hvorfor vi gør det og på hvilket grundlag og hvordan det hele kan lade sig gøre.

  Kirkens Korshærs nye hovedbestyrelse:

  Ian Ørtenblad (formand)

  Niels Otto Maibom (næstformand)

  Kasper Bruun Andersen

  Lone Klok

  Anette Søndergaard Andersen

  Søren Hegstrup Sørensen

  Anders Larsen

  Annette Peschardt

  Helle Samson

  Jan Lund Pedersen

  John Sørensen

  Keld B. Rasmussen

  Helle Christiansen (chef for Kirkens Korshær)


  Blå bog Ian Ørtenblad

  f. 1966 på New Zealand.

  HD i logistik fra Handelshøjskolen i København i 1993

  Udannet cand.theol. fra Københavns Universitet i 2001.

  Sognepræst i Døstrup-Mjolden-Rømø Pastorat, Tønder Provsti, tidligere fængselspræst og stiftspræst for diakoni i Ribe Stift.

  Frivillig i Kirkens Korshær siden 2003.

  Har siden 2011 været medlem af Kirkens Korshærs hovedbestyrelse.

  Kontakt:

  Analyse- og kommunikationsmedarbejder Kitte Fabricius tlf.: +45 23 82 92 18 email: k.fabricius@kirkenskorshaer.dk

  Chef for presse, politik & analyse Jeanette Ellen Bauer tlf.: 52881800 email: j.bauer@kirkenskorshaer.dk

  Pressechef Jeanette Ellen Bauer, tlf. 52 88 18 00, j.bauer@kirkenskorshaer.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kirkens-korshaer-har-valgt-ny-formand?releaseId=13623675

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **