PRM / Jobcenteret i Guldborgsund Kommune sætter turbo på indsatsen over for turistvirksomheder

  Pressemeddelelse fra Guldborgsund Kommune

  Med endnu en sommer hvor rejser til udlandet ikke når samme niveau som tidligere, er der igen stort tryk på det danske sommerland. Det mærker man i stor stil på Lolland-Falster, hvor turisme-aktørerne samstemmende råber efter arbejdskraft til en sæson, der kun lige er gået i gang. I år har det i højere grad været en udfordring at finde personale, og derfor sætter jobcenteret i Guldborgsund Kommune nu ekstra mandskab ind, for at imødekomme erhvervslivets efterspørgsel efter arbejdskraft.

  "Vi kan naturligvis ikke løse hele problemet, men vi vil gøre alt for at matche de personer vi har i vores system med den efterspørgsel særligt turistbranchen har. Vi har en del der er kommet ind i dagpenge-systemet på grund af corona-situationen. Mange af dem er mere end klar til at tage fat i et nyt job, og derfor opprioriterer vi nu området, så vi hurtigst muligt kan få lavet et godt match" fortæller udvalgsformand for beskæftigelsesområdet Ole K. Larsen.

  Fra dags dato bliver 5-7 ekstra medarbejdere kanaliseret over til dagpengeområdet for at varetage opgaven med at få matchet de jobsøgende med de ledige jobs. Det handler om hurtigst muligt, at få de ledige, som er tættest på beskæftigelse videre til de ledige jobs, så det ikke kommer til at gå ud over sommersæsonen.

  "Det er naturligvis altid vores mål. Men her gør vi en ekstra indsats for at hjælpe vores erhvervsliv. Vi ser ind i en sommersæson, hvor stor set alt her på Lolland-Falster er booket. Det er virkelig gode nyheder oven på en meget lang periode med nedlukninger, som har tæret hårdt på netop turistbranchen. Kan vi gøre en ekstra indsats for at afhjælpe situationen, hvor vi samtidig gør en ekstra indsats for at få denne gruppe ledige hurtigt retur på arbejdsmarkedet, er vi naturligvis klar til at gøre det. Vi vil gøre alt hvad vi kan for at hjælpe erhvervslivet, så de har den arbejdskraft de har brug for. Jeg opfordrer derfor alle vores turismevirksomheder til at tage kontakt til Jobcenteret, hvis de har svært ved at skaffe kvalificeret arbejdskraft" siger udvalgsformanden.

  Samtidig fastholdes indsatserne over for dem, der af forskellige årsager er længere fra at kunne træde ind på arbejdsmarkedet, da det er vigtigt at alle der kan, kommer i beskæftigelse eller uddannelse, som er et at hovedformålene i beskæftigelsesudvalget. Et mål, der har været udfordret af hele corona-situationen.

  Ikke desto mindre viser de seneste ledighedstal, at antallet af ledige sammenlignet med samme måned sidste år samlet er reduceret med 20,8 %. Til sammenligning er ledigheden i hele landet faldet med 13,5% i samme periode.

  Har du en turistmevirksomhed, og mangler du kvalificeret arbejdskraft er du velkommen til at kontakte Guldborgsund Kommunes Jobcenter på tlf.: 5473 1000.

  Kontakt:

  2. viceborgmester Ole K. Larsen tlf.: 25 18 03 98 email: byokl@guldborgsund.dk

  Chefkonsulent, Cand.Comm. Rikke Betak Lund tlf.: 25180248 email: rblu@guldborgsund.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/jobcenteret-i-guldborgsund-kommune-saetter-turbo-pa-indsatsen-over-for-turistvirksomheder?releaseId=13623741

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **