PRM / Robotkonge skyder kapital ind i svejsebranchens nye pengemaskine

    Pressemeddelelse fra WeldingDroid

    WeldingDroid bevæger sig op en stejl vækstkurve: Fem måneder inde i 2021 har selskabet allerede omsat for det samme som i hele 2020, og efterspørgslen tegner til at eksplodere yderligere i takt med, at verden genåbnes efter covid-19. Det kræver dog store armbevægelser at lykkes med at erobre verdensmarkedet med ny og innovativ teknologi.

    Nu skal der investeres flere ressourcer i organisationen. Både i ledelsen og i R&D, men også i salg, som skal understøtte et forhåbentligt nyt eksporteventyr, pointerer WeldingDroids nye investor, Thomas Visti.

    Med sin dybe brancheindsigt og særdeles relevante, internationale netværk, er Thomas Visti et navn, der åbner døre i den globale industri, ikke mindst når det handler om robotter og automatisering. Thomas Visti er oprindelig uddannet elektriker og ingeniør og har i de forløbne 10 år stået i spidsen for to af de største virksomheder i Danmarks robotindustri, Universal Robots (UR) og Mobile Industrial Robots (MiR). Efter succesfulde milliardexits af begge selskaber har Thomas Visti indtaget en ny rolle som investor i en række danske tech-iværksættere og stifter af et nyt virksomhedsfællesskab for skalerbare selskaber, Visti Unlimited.

    WeldingDroid har mange fællestræk med UR og MiR. Selskabet har et unikt produkt med ekstrem kort tilbagebetalingstid og det er klar til skalering og til at disrupte svejsebranchen, konstaterer Thomas Visti.

    WeldingDroids løsning til 300.000 kroner kan tjene sig selv hjem på blot halvanden måned eller 190 driftstimer, hvis man svejser 8 timer om dagen. Brugerne af den danske robotsvejseløsning vinder udbud og opgaver for næsen af deres konkurrenter, fordi de kan slå dem både på pris og leveringstid.

    Klar til Skalering
    Blandt de øvrige investorer i WeldingDroid er to af “løverne” fra serien Løvens Hule på DR1, Jesper Buch og Jacob Risgaard, som er glade for også at få Thomas Visti med ombord.

    Vi har nu arbejdet med WeldingDroid siden starten af 2020 og mener at virksomheden nu er klar til en international skalering. Med Thomas Visti har vi fundet den stærkeste profil til hjælpe med at eksekvere på WeldingDroids ambitiøse fremtidsplaner, siger Jesper Buch.

    Investor i øjenhøjde

    Thomas Visti har købt 20 % af Vejen-firmaet som blev stiftet i 2019, men Kevin Christensen sidder som stifter fortsat på majoriteten i WeldingDroid med 22 % af ejerskabet efter udvidelsen af ejerkredsen:

    Allerede i vores indledende dialog kom Thomas Visti med nogle vigtige betragtninger om, hvordan vi hidtil har grebet det an og hvad vi med fordel kunne gøre anderledes. Thomas Visti var i øvrigt først bekymret for, om jeg mistede gejsten og gnisten ved at afgive mere af mit ejerskab i firmaet. Det gjorde stort indtryk på mig, og jeg kan mærke, at han selv har været i mine sko. Samtidig er han grundig: Han havde interviewet både mine forhandlere og slutkunder, før jeg kom og pitchede for ham i Odense, siger Kevin Christensen.

    Kort—– om WeldingDroids opfindelse

    WeldingDroid kan bruges til TIG-svejsning af rør og tanke med en diameter på mellem 100 og 3000 millimeter. Det revolutionerende ved WeldingDroids løsning er, at den helt ændrer processen, når et rør eller en tank skal svejses. WeldingDroid skærer mere end 60 minutters arbejdstid af en typisk svejseopgave, så den kan klares på 10 minutter. Samtidig reduceres gasforbruget med 75 %. Svejsningen dokumenteres desuden via dataopsamling fra robotten.

    Kontakt:

    Uddybende interviews og besøg hos WeldingDroid:
    Kevin Christensen, CEO, stifter, WeldingDroid: +45 60475504
    Thomas Visti, investor +45 60482146
    Andre spørgsmål: Kontakt WeldingDroids presserådgiver Malene Grouleff, +45 28915809, malene@grouleff.it

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/robotkonge-skyder-kapital-ind-i-svejsebranchens-nye-pengemaskine?releaseId=13623089

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **