PRM / Over 5 millioner til kompetenceudvikling i fødevarebranchen

    Pressemeddelelse fra Food & Bio Cluster Denmark

    Fødevarebranchens Kompetenceløft tilbyder:

  • Op til 15.000 kr. per medarbejder i tilskud til kompetenceløft (eks. kurser og uddannelser).
  • Op til 15.000 kr. pr. måned i tilskud til ansættelse af en nyuddannet akademiker.
  • Tilskudspuljen er for fødevareproducerende virksomheder og virksomheder, der producerer fødevareingredienser, fødevareteknologi og relaterede brancher som restauranter og caféer. Tilskuddet kan eksempelvis søges til kvalitet, strategi, salg, produktudvikling, vinsommelier eller diplombrygger. Det er også muligt at søge tilskud til kurser, som er skræddersyet til virksomhedens behov, og som er virksomhedsplaceret.

    “Som national klynge for fødevarer og bioressourcer er det centralt for os at stille skarpt på kompetenceudvikling, når virksomheders robusthed skal sikres, og et vækstpotentiale skal indfries. Med Fødevarebranchens Kompetenceløft kan vi være med til at understøtte og sikre denne kompetenceudvikling via tilskudsmuligheder og dermed bidrage til at styrke og skabe vækst i branchen.” siger Helle Vedel Friis, projektleder fra Food & Bio Cluster Denmark.

    Kompetenceløft kan være en uoverskuelig jungle

    Dansk Fødevareakademi, som er partner i projektet, har overblikket over mulighederne for kompetenceløft og finansiering til fødevarebranchen og tilbyder virksomheder i hele landet sparring på at finde den rette vej. Tobias M. Skovmose, der bl.a. har Restaurant Kolvig i Ribe udtaler: “Jeg kom i kontakt med Dansk Fødevareakademi, der tilbød tilskud til ledertræning. Med erkendelsen af, at jeg ikke havde en doktorgrad i at lede, var det et virkelig godt tilbud, som jeg hurtigt takkede ja tak til”.

    Hvis du vil vide mere om projektet og mulighederne for tilskud, så kontakt:

    Chalotte Tryk, Dansk Fødevareakademi
    ct@dkfa.dk eller 5183 2404

    Helle Vedel Friis, Food & Bio Cluster Denmark
    hvf@foodbiocluster.dk eller 2773 6040


    FAKTA

    Fødevarebranchens Kompetenceløft har til formål at øge kompetencerne i fødevarevirksomhederne gennem ledelsesudvikling og kompetenceudvikling hos medarbejderne samt tilførsel af nye kompetencer til virksomhederne. Den Europæiske Socialfond og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse støtter projektet for at sikre kompetencetilførsel og kompetenceløft specifikt i fødevarebranchen.

    Food & Bio Cluster Denmark er Danmarks nationale klynge for små og store virksomheder, videninstitutioner og andre organisationer inden for fødevare- og bioressourcesektoren.

    Dansk Fødevareakademi henvender sig til fødevarevirksomheder samt restaurantvirksomheder i hele Danmark for at bidrage til, at virksomhederne når deres fulde vækstpotentiale gennem kompetenceløft. Dansk Fødevareakademi er forankret i UdviklingVejen.

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/over-5-millioner-til-kompetenceudvikling-i-fodevarebranchen?releaseId=13622643

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **