Pressemeddelelse fra DGI
Når Svendborg i sommeren 2022 forvandles til centrum for Danmarks største idrætsfestival, kan deltagerne give den gas med både god energi og god samvittighed. DGI Landsstævne har indgået en aftale med BC Catering om at levere maden til de mere end 20.000 deltagere.
Med tre måltider om dagen i løbet af Landsstævnet skal der leveres over 200.000 måltider i alt. Derfor er det helt afgørende, at madleverandøren har erfaring med at levere i så store mængder, forklarer Mikkel Harritslev, som er projektleder for Landsstævnet i Svendborg Kommune:
“Vi er meget glade for aftalen. Det har været afgørende for os, at BC Catering er superrutinerede i leverancer i den her skala, så Landsstævne-deltagerne kan være sikre på god kvalitet og levering til tiden. Derfor er vi rigtig glade og helt rolige ved, at det er faldet ud til dem.”
Lokalt madsamarbejde
Eftersom Landsstævnet i 2022 afholdes i Svendborg, bliver det BC Catering-afdelingen i Odense, som får den store opgave med at levere råvarerne til de mange måltider. Selve måltiderne tilberedes i samarbejde med den lokale cateringvirksomhed Smag & Smil.
Det gode samarbejde bliver afgørende, når mere end 20.000 Landsstævnedeltagere skal bespises i sommeren 2022, siger administrerende direktør i Smag & Smil Rasmus Fredslund:
“Når der skal tilberedes 8.600 portioner boller i karry og bages 13.600 brownies, kan det kun lade sig gøre med ekstraordinære folk på holdet. Det kræver stor fleksibilitet, en helt særlig indstilling og en stærk holdindsats. Det understreger samarbejdet mellem Smag & Smil og BC Catering.”
Bæredygtige måltider
BC Catering glæder sig også over aftalen og vil trække på erfaringerne fra de seneste fire Landsstævner, fortæller direktør i BC Catering i Odense Erik Poulsen.
“AB og BC Catering har været madleverandører både i Haderslev, Holbæk, Esbjerg og senest i Aalborg i 2017, og vi er meget begejstrede over at få mulighed for at gentage succesen i Svendborg næste år,” siger han.
Men ikke alt er, som det plejer. For første gang nogensinde tilbyder Landsstævnet for eksempel både en konventionel menu, en vegetarmenu og en gluten- og laktosefri menu for at imødekomme alles behov og ønsker.
Derudover skal maden leve op til bronze i Det Økologiske Spisemærke, hvilket betyder, at mellem 30 og 60 procent af fødevarerne skal være økologiske.
“De seneste år har der været fokus på bæredygtighed, økologi og råvarer, som har en stærk fortælling bag sig. Vi følger med i udviklingen og de forskellige madtrends og ser frem til at levere aktuelle, friske og tidssvarende råvarer til endnu et Landsstævne,” siger Erik Poulsen.
Vil minimere madspild
Landsstævnet i Svendborg har særligt fokus på at afvikle bespisningen af deltagerne så bæredygtigt som muligt. Udover brugen af flere økologiske råvarer i menuerne går Landsstævnet også et ekstra skridt for at minimere madspild. I samarbejde med BC Catering er der mulighed for at justere madbestillingerne dagligt henover ugen, forklarer Mikkel Harritslev.
“Så hvis vi ikke bruger det letmælk, vi havde regnet med, kan vi justere bestillingerne henover ugen, så vi ikke står tilbage med for mange rester. Aftensmaden kan ikke bare genbruges dagen efter, så der kommer vi til at lave en aftale med nogle, der kan aftage det, så det ikke går til spilde,” siger han.
Derudover leveres for eksempel morgenmadsprodukter i store sække frem for i små portionsposer som tidligere for at minimere emballageforbruget.
Fakta om DGI Landsstævne
DGI Landsstævne er Danmarks største idrætsfestival med mere end 30 idrætter og et hav af aktiviteter. Hvert fjerde år strømmer tusindvis af aktive danskere til en ny værtsby, og i 2022 er det Svendborg, som byder velkommen. Svendborg var også vært i 1994 med stor succes.
Landsstævnet afholdes fra den 30. juni til den 3. juli 2022, og der forventes over 25.000 deltagere. Landsstævnet skulle have været afholdt i 2021, men blev udskudt til 2022 grundet coronasituationen.
Kontakt:
Mikkel Harritslev, projektleder for Landsstævnet i Svendborg Kommune. Tlf.: 61 61 33 32. Mail: mikkel.harritslev@svendborg.dk
Jan Nielsen, partner- og eventchef i DGI, Tlf.: 6178 5004. Mail: jan.nielsen@dgi.dk
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/bc-catering-skal-levere-200000-maltider-til-dgi-landsstaevne?releaseId=13620979
** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **