PRM / Forjaget e-eksport spænder ben for danske brands

    Pressemeddelelse fra MakesYouLocal

    E-eksport guldfeberen raser blandt danske virksomheder, der med coronapandemien har opdaget et stort og uopdyrket online marked. Men ifølge en dansk ekspert griber flere brands opgaven forkert an.

    Mange virksomheder har knækket koden til en succesfuld online-forretning i Danmark, men går samtidig glip af et kæmpe indtjeningspotentiale på international onlinehandel. Her ser vi alt for mange brands, som forhaster sig og ender med at spilde pengene på internationale satsninger, siger Max Riis Christensen, der er ekspert i at etablere store brands online på internationale markeder, og direktør i virksomheden MakesYouLocal, som hjælper andre virksomheder med lokal kundeservice og marketing.

    Ifølge et nyt udtræk fra den europæiske statistikbank ligger Danmark på en 27. plads ud af 28 mulige, når det kommer til e-eksport til andre EU-lande, kun lige over Bulgarien. En analyse fra Dansk Industri peger desuden på, at virksomhederne i snit går glip af en tredobling af omsætningen, hvis de ikke både fokuserer på eksport og e-handel.

    Copy and paste eksport slår fejl

    Særligt én fejl går igen, når danske virksomheder lancerer deres e-eksport, forklarer Max Riis Christensen:

    Mange finder det besnærende at tage sin velfungerende danske webshop, købe 25 udenlandske domænenavne og smide en engelsk oversættelse indover. Men det bliver aldrig godt. Og i værste fald kan det give så dårlige resultater, at det helt afskrækker fra at satse på et marked, som ellers kunne have været lukrativt.

    Ifølge Max Riis Christensen ligger den største barriere for e-eksporten i, at virksomhederne undervurderer det langsigtede arbejde, som indsatsen ved en god international webshop kræver.

    I succesrig e-eksport udvælger man sine markeder og laver et set up med lokalisering på handlen og supporten. Det er tidskrævende og altafgørende. Mange glemmer, at en international webshop ligger i skarp konkurrence med de lokale butikker, og den kamp er overraskende let at tabe. International succes kræver lokalkendskab, siger han.

    3 medarbejdere per land, men kun få timer hver uge!

    Som tommelfingerregel kræver det ifølge Max Riis Christensen 2-4 medarbejdere per land, man vil e-eksportere til, for at have det spænd af kompetencer der er nødvendigt for at trænge igennem. Udfordringen er, at man langt fra kan udnytte deres tid fuldt ud og det taler for en løsning, hvor man arbejder med samarbejdspartnere i stedet for. Al erfaring viser, at hvis kundeservice foregår på markedets sprog, så er chancen for at få succes med tilbagevendende kunder markant større. Men det kræver lokalkendskab.

    – En indbringende e-eksport forretning er et langt, sejt træk. Og det mangler at blive sagt midt i al hypen i dag, der i langt højere grad handler om at vinde kapløbet hen mod guldet end selve forberedelsen, siger Max Riis Christensen.

    Han påpeger, at der kan være lange udsigter til en sort bundlinje for et nystartet e-eksportmarked, når der skal ansættes op mod en håndfuld medarbejdere, allerede inden webshoppen har sit første salg.

    – Find nogle gode specialister at samarbejde med, for at opnå indsigt i de nationale regler og for at kunne varetage lokal kundesupport og lokal målrettet markedsføring. Det er billigere end ansættelser og sikrer at der hurtigere en sorte tal på bundlinien og effektiv skalering, når det først ruller.

    Kontakt:

    Max Riis Christensen
    CEO, MakesYouLocal
    (+45) 30 17 39 50
    max@makesyoulocal.com

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/forjaget-e-eksport-spaender-ben-for-danske-brands?releaseId=13620011

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **