Pressemeddelelse fra Københavns Kommune Socialforvaltningen
Det betyder helt konkret, at tilskud til følgende tilbud gøres permanente fra årsskiftet, da de stod til at udløbe:
Sociolancen
Cool Kids
Ro på Rusen og U-Turn
Ungehuset CPH
Café Klare
Herfra og Videre
Metodistkirkens Hjemløsekollektiv
KIFU
Ottilia og Pinta
– Det glæder mig, at vi i år har fundet penge til at gøre en række tilskud til vigtige sociale indsatser i København permanente. Det betyder, at udvalget nu har hjulpet Sociolancen, Café Klare på Vesterbro og de andre tilbud af med en væsentlig del af den usikkerhed, der omgiver finansieringen af sociale tilbud. De kan nu koncentrere sig om det, de er sat i verden for, nemlig at hjælpe de mest udsatte og sårbare københavnerne, siger socialborgmester Mia Nyegaard (RV)
– Derudover har vi sikret socialforvaltningens andel af finansieringen af vigtige kommunale indsatser, som går på tværs af flere forvaltninger, siger Københavns socialborgmester Mia Nyegaard videre.
Socialudvalget besluttede samtidig at finansiere to sociale viceværter på de såkaldte skæve boligafdelinger Hulgårdsvej og Kongelundsvej og derudover gøre et socialfagligt serviceløft permanent.
Derudover har udvalget valgt at finansiere kommunale indsatser hvor den statslige finansiering bortfalder til årsskiftet:
ICM til langvarigt hjemløse
Målgruppen er borgere, der inden for to år har opholdt sig syv til otte måneder på et eller flere herberger. Der er gode resultater af indsatsen, da 12 ud af 16 deltagende borgere er flyttet i egen bolig, og der er fortsat potentiale for at udvikle borgernes hverdagskompetencer og livsmestring.
Modificeret ACT
Målgruppen er udsatte borgere i hjemløshed eller med overhængende risiko herfor, der har komplekse behov og derfor ikke formår at drage nytte af behandling eller støtte fra de ordinære tilbud. Der er gode resultater af ACT-indsatsen generelt, da 9 ud af 10 borgere fastholder egen bolig.
Faste læger på botilbud
Det er en udfordring at sikre tilstrækkelig lægedækning på botilbudsområdet. Mange borgere har kun sporadisk kontakt til egen læge, og det kræver særlige indsatser at rekruttere læger til at dække botilbuddene.
– I en tid hvor deres spares mere end der investeres i de kommunale budgetter er det virkelig positivt, at vi kan investere i byens svageste. Penge stammer bl.a. fra gode beslutninger fra tidligere år og fordi forvaltningen arbejder klogere og bedre og smartere, forklarer Mia Nyegaard.
I alt har Socialudvalget i Københavns Kommune gjort midlertidige indsatser varige for 20,9 mio. kr.
Kontakt:
Socialborgmester Mia Nyegaard via pressechef Thomas Søie Hansen tlf. 20529786
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/socialudvalget-i-kobenhavns-kommune-gor-midlertidige-indsatser-varige-med-209-mio-kr?releaseId=13620600
** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **