PRM / Bevaringsværdig bygning købt af Furesø Kommune.

  Pressemeddelelse fra Furesø Kommune

  Furesø Kommune har købt det såkaldte 'Udhus' i Hareskovby på Stationsvej 2. Ejendommen har tidligere været ejet af Naturstyrelsen, inden Freja Ejendomme, statens ejendomsselskab, overtog ejendommen.

  Det bevaringsværdige hus på ca. 50 m2 er placeret i grønne omgivelser tæt på skov og Hareskov Station. Furesø Kommune har tidligere udarbejdet en særlig lokalplan for ejendommen, der muliggør, at den kan udgøre et samlingspunkt for eksempelvis institutioner og foreninger og dermed understøtte et aktivt ude- og fritidsliv i lokalområdet.

  Ejendommen ligger tæt på institutionerne i området, Hareskov station og med direkte adgang til skoven. Den konkret anvendelse som støttepunkt vil blive afklaret i den kommende tid i dialog med foreningen "Udhusets venner".

  Karen Mosbech, adm. direktør i Freja Ejendomme siger om salget: "Jeg er rigtig glad for, at ejendommen fremadrettet kommer til at spille en rolle i det lokale liv. Placeringen er helt perfekt som attraktiv base for et aktivt ude- og fritidsliv i Hareskoven. Med dette salg til kommunen sikrer vi, at flest mulige borgere fremadrettet får gavn af ejendommen".

  Leise Marud, formand for 'Udhusets Venner' siger: "Vi har i flere år arbejdet for at bevare 'Udhuset' for, at det kan blive et spændende mødested for borgerne i Hareskoven. Vi ser frem til at samarbejde med kommunen om anvendelsen af huset".

  Ole Bondo Christensen, borgmester i Furesø Kommune siger: "Hatten af for de mange aktive borgere i Furesø, der bidrager til at skabe gode oplevelser og fællesskaber. Vi har i byrådet en stærk ambition om at samarbejde med foreninger og civilsamfund om borgerdrevne løsninger inden for både velfærd, kultur-, idræts og fritidsområdet. Udhuset ligger tæt på skoven og vil kunne blive en spændende ramme for et aktivt ude- og fritidsliv.

  Kontakt:

  Adm. direktør Karen Mosbech tlf.: 33730800 email: km@freja.biz

  Ole Bondo Christensen (A) email: borgmester@furesoe.dk

  By- og kulturdirektør Claus Torp email: clt1@furesoe.dk

  Kommunikation tlf.: 72354012 email: kommunikation@furesoe.dk

  Kontakt til Foreningen Udhusets venner kan ske via Facebook eller via kommunikationskonsulent Rasmus Gorm Hansen, Furesø Kommune, tlf. 72165382.

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/bevaringsvaerdig-bygning-kobt-af-fureso-kommune?releaseId=13619971

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **