Pressemeddelelse fra Esbjerg Kommune
Alle interesserede inviteres til at dykke ned i og komme med input til klima- og risikostyringsplanen for dele af Esbjerg. Planen skal gøre Esbjerg til en by, som er robust og kan håndtere klimaændringerne, som i form af oversvømmelser kan påvirke byen.
Forskellige scenarier med hav-, regn- og grundvand udgør grundlaget i klima- og risikostyringsplanen, og det er de hændelser, som den nye app tager udgangspunkt i.
“Planen skal være med til at identificere de rigtige løsninger, mens appen kan downloades og bruges af alle esbjergensere, som er nysgerrige efter at vide, om vandet kan komme til at udgøre en udfordring, der hvor de bor. Det skal være med til at sætte gang i dialogen om, hvad vi i fællesskab skal prioritere”, siger formand for Plan & Miljøudvalget, Karen Sandrini.
Klimaklar Esbjerg
Appen er klar i Google Play og App Store, hvor den kan hentes ved at søge på Klimaklar Esbjerg. Klimaklar Esbjerg appen fungerer i Esbjerg by, fordi appen udelukkende trækker på data herfra.
Efter den er installeret på en smartphone eller tablet kan Klimaklar Esbjerg bruges til at få en fornemmelse af, hvor vandet vil stå højt under oversvømmelser. Små film introducerer de problemstillinger, som gør sig gældende for Esbjerg, men de peger også på løsninger i forhold til regnvand. Derfor kan appen også bruges til at lege med forskellige klimaløsninger på vejen og på egen grund. Her kan man placere regnbede og regnrender i haven, mens man også kan forsøge sig som byplanlægger med vejbede og -træer.
“På baggrund af planen kan vi se, at opgaven med at sikre byen ikke er noget kommunen kan gøre på egen hånd. Vi skal samarbejde bredt med fx DIN Forsyning, lokale virksomheder og borgere om at finde de løsninger, som giver mening. Store og små initiativer kan være med til at gøre Esbjerg robust, og her kan appen være med til at synliggøre behovet”, siger Karen Sandrini.
Baggrund
Som led i EU’s oversvømmelsesdirektiv er der udpeget 14 områder i Danmark med væsentlig risiko for oversvømmelse, og hvor oversvømmelsen vil være til fare og stor skade med vidtrækkende konsekvenser.
I 2018 blev dele af Esbjerg føjet til listen, og derfor har Kystdirektoratet bedt Esbjerg Kommune om at lave en risikostyringsplan, som undersøger, hvordan store mængder havvand skal håndteres. I Esbjerg handler planen både om hav-, grund- og regnvand.
Kontakt:
Formand for Plan & Miljøudvalget Karen Sandrini, karsa@esbjergkommune.dk eller 22 99 81 87
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/app-skal-gore-esbjerg-klimaklar?releaseId=13619783
** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **