PRM / Bredt samarbejde har mindsket corona-smitte i Furesø

  Pressemeddelelse fra Furesø Kommune

  Furesø oplevede op til Påske en kraftig stigning i antal smittede med Corana. Smittettallet steg i særlig grad hos børn og unge i Farum-delen af kommunen. Stavnsholtskolen og en række fritids- og dagtilbud måtte lukke. Smittetrykket var så højt, at den planlagte genåbning af skoler, frisører, butikker og liberale i Furesø var i fare.

  "Der er i den grad grund til at takke Furesøs borgere for at tage coronasmitten alvorligt og følge anbefalingerne om at holde afstand, kun se de nærmeste, lade sig teste og holde sig isoleret, hvis man er smittet. Samtidig skyldes faldet også samarbejdet mellem kommunens coronateam, foreninger, skoler og boligselskaber, der har knoklet på gennem Påsken. Det samme har medarbejderne på testcentrene i Furesø. Forældrene til de berørte børn og unge har også ydet en meget værdifuld indsats. Den samlede indsats og det gode samarbejde har en stor del af æren for, at vores skolebørn kommer i skole og vores butikker og liberale erhverv kan åbnedørene som planlagt i denne uge", siger Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen (A).

  Samarbejde om information og rengøring

  Samarbejdet med boligselskaber og foreninger betød blandt andet, at der blev udarbejdet og udsendt informationer og plakater på flere sprog og sikret ekstra rengøring i de boligafdelinger, hvor smitten var høj. Boligselskaberne sikrede, at alle beboere modtog information om smitten og opfordringen til at lade sig teste via sms'er, videoer og plakater. Samtidig sikrede boligselskaberne, at smittede borgere modtog information om mulighed for isolationsboliger.

  "Da smitten var højt i Espebo i Værløse før Påske, kom den ned via tæt samarbejde mellem kommunen og boligselskabet. Gennem Påsken har samarbejdet mellem kommunen og boligorganisationerne igen været nøglen til at få smitten ned. Kommunen rådgav og sendte materiale. Kommunens medarbejdere lykkedes med at skaffe et mobilt testcenter og sikrede en effektiv smitteopsporing i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed. Boligselskaberne og den tyrkiske forening i Farum Midtpunkt sikrede, at alle borgerne fik den rette information", siger Ole Bondo Christensen.

  Den hurtige stigning i coronasmitte i Furesø før Påske viser, hvor hurtigt smitten kan sprede sig. Derfor skal borgerne fortsat følge anbefalingerne til at forebygge smitten. Kommunen følger nøje situationen i de kommende dage, uger og måneder.

  Kontakt:

  Ole Bondo Christensen (A) email: borgmester@furesoe.dk

  Kommunikation tlf.: 72354012 email: kommunikation@furesoe.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/bredt-samarbejde-har-mindsket-corona-smitte-i-fureso?releaseId=13619291

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **