PRM / Alletiders boligsalg bag rekordpriser i marts

    Pressemeddelelse fra home a/s

    Mens vi venter på de endelige handelstal fra Boligsiden om godt en uges tid, så har Home og en anden aktør allerede meldt ud, at kædernes boligsalg har slået rekorder i marts.

    Home har solgt 78 % flere boliger i marts end samme måned for et år siden.

    – Marts er den bedste måned i Homes historie siden 1990, hvis vi ser på det normale boligsalg. Vi har aldrig oplevet noget, som vi ser i nedlukningstiden. Det er historisk og meget intenst, siger Michael Dalsager, der er talsperson og senior kommunikationskonsulent i Home med 179 forretninger i hele landet.

    To-cifrede prishop på et år understreger den store efterspørgsel. Villaer og rækkehuse er steget 12,3 %, ejerlejligheder 13,6 % og sommerhuse 18,9 % ifølge Boligsidens markedsindeks, og det er de højeste handelspriser set i indekset siden 2010.

    Vild forskel fra dystre prognoser

    – Det er alle tre boligtyper, villaer, ejerlejligheder og sommerhuse, der trækker salget og priserne frem mod nye rekorder. Og det er rekorder, der vel at mærke er sat uden for den normale højsæson i maj og juni. Det er ganske enkelt vildt med tanke på de dystre prognoser i starten af coronapandemien, siger Michael Dalsager.

    Marts 2021 var starten på ‘år 2’ i coronatiden, og det blev altså markeret med nye boligrekorder – efter et meget usædvanligt år.

    Meget af Danmark var fortsat lukket i marts, men boligmarkedet har holdt åben hele tiden – og altså i særdeleshed i marts, hvor der ligeledes er kommet flere boliger til salg, hvilket også er tilfældet i første uge af april. Det aktuelle udbud er for anden uge i træk vokset, viser Boligsidens ugeoversigt – med 913 boliger til 38.483


    På vej mod mere normal gænge

    Genåbning og flere boliger til salg kan gøre boligmarkedet mindre rødglødende de kommende måneder, vurderer Home.

    Ugen er startet med genåbninger af skole, frisører og flere andre erhverv, og hvis alt går vel med genåbningen og vaccinationerne, så kan boligmarkedet komme ind i en mere normal gænge over sommeren og ind i efteråret.

    – Vi forventer nogle rigtig gode måneder frem mod sommer, men hvis danskerne igen kan fokusere mere på andre ting end bolig – eksempelvis rejser, kultur og restaurationsbesøg – så bliver boligsalget sandsynligvis mere naturligt igen, og der kan blive lagt en dæmper på de stigende priser, lyder udsigten fra Home.

    Fokus på bløde boligværdier fremover?

    Men meget lidt har været forudsigeligt på boligmarkedet det seneste år, så det er umuligt at komme med skråsikre bud på fremtiden, fremhæver Home.

    – Boligen har en kæmpe betydning for mange danskere i coronatiden, og det kan sagtens tænkes, at de bløde ‘boligværdier’ kan sætte sig mere permanent, hvor vi i endnu højere grad end tidligere prioriterer at have det rette hjem eller et fristed i sommerhuset, siger Michael Dalsager.

    FAKTA: Sådan har boligpriserne udviklet sig

    • Det er alle regioner, der er set stigende priser på huse, lejligheder og sommerhuse den seneste måned og det seneste år.
    • Kun i fem kommuner er huspriserne lavere end sidste år – med forbehold for at kommunepriser svinger mere.Dermed er fremgangen bredt funderet i hele Danmark.
    • De fem kommuner hvor huspriserne er faldet er Tønder, Hjørring, Viborg, Norddjurs og Thisted, mens prisstigningerne er højest i kommunerne Langeland, Bornholm, København, Dragør, Helsingør og Frederikshavn, oplyser Boligsiden.

    Udvikling i boligpriser marts 2021:

    Boligtype

    Pris per kvm. (kroner)

    Ændring seneste måned

    Ændring seneste år

    Villaer og rækkehuse

    16.139

    2,3 %

    12,3 %

    Ejerlejligheder

    32.590

    2,2 %

    13,6 %

    Sommerhuse

    19.682

    3,8 %

    18,9 %

    Kontakt:

    Presseservice & analyse Michael Dalsager tlf.: 2043 3614 email: mida@home.dk

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/alletiders-boligsalg-bag-rekordpriser-i-marts?releaseId=13619278

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **